Avantura

Spektakularan video: Speedriding u Alpama otkriva sve čari ovog ekstremnog sporta

0
Spektakularan video: Speedriding u Alpama otkriva sve čari ovog ekstremnog sporta, Life.ba
Valentin Delluc performs during the follow me shooting in Avoriaz, France on February 20, 2020 // Teddy Morellec/Red Bull Content Pool // AP-23GFR4KB91W11 // Usage for editorial use only //

Nakon što je u svom fantastičnom serijalu „Follow Me“ ugostio vrhunske sportiste poput Alexisa Pinturaulta, Toma Pagesa, Camille Chapeliere, Nouria Newman i Ireka Rizaeva, pilot dronova Tom „Tomz“ Panavia ovog puta je udružio snage sa speed riderom Valentinom Dellucom koji se „provozao“ kanjonom u Alpama.

Francuz Panavia, zahvaljujući svojoj zadivljujućoj sposobnosti upravljanja dronom, već nam je podario jedinstven pogled na vožnju motokrosa, kajaka, BMX-a ili skijanje.

U najnovijem projektu on se uputio u francuske Alpe i popularno zimsko odmaralište Morzine gdje je sredinom februara slijedio francuskog speed ridera Delluca.

Speedriding je kod nas još uvijek malo poznat hibridni sport koji predstavlja kombinaciju paraglajdinga i akrobatskog skijanja, a Delluc se okušao u ovoj disciplini nakon što se bavio alpskim i akrobarskim skijanjem.

LIFE:  5 filmova za vikend: Animirani film, tri drame i Marvelov blockbuster

Ubrzo je ovaj 27-ogodišnjak postao jedan od najboljih na svijetu, a posebno je dominantan bio na Speed Riding Touru 2014. godine, nakon čega je počeo snimati popularne video zapise sa Martinom Schrickeom.

Ovoga puta Panaiva je dobio priliku pratiti Delluca kako se zalijeće preko vrhova drveća i nekoliko brvnara te prolazi kroz opasni kanjon kao lopta kroz obruč.

„Od svih sportova koje snimam od početka serije ‘Follow Me’, nijedan nisam tako brzo upoznao. Odmah sam shvatio kako će se Valentin kretati u ovom kanjonu. Skoro kao da ima pristup kontrolama moga drona“, rekao je Panavia nakon snimanja spektakularne vožnje koja otkriva sve čari speedridinga.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *