U Dubaiju kao u BMX parku

- Advertisement -

Nakon što je na biciklu iskočio iz helikoptera na krov čuvenog hotela Burj Al Arab u Dubaiju, škotski BMX vozač Kriss Kyle je nastavio ludu vožnju čudesnim gradom u pustinji.

U svom novom videu, škotska BMX zvijezda Kriss Kyle pretvara Dubai u svoje igralište iz snova, istražujući grad na biciklu i izvodeći vratolomne trikove na njegovim najpoznatijim znamenitostima.

Na početku videa, Kyle na biciklu iskače iz helikoptera i prizemljuje se četiri metra niže na heliodrom najluksuznijeg svjetskog hotela, Burj Al Araba. Zatim nastavlja vožnju, obilazeći znamenitosti Dubaija: između ostalog, vozi se kroz Zlatni suk, po vodenim toboganima u akvaparkovima Wild Wadi i Laguna, ispred Dubai Framea, te u najvećem neboderu na svijetu, tornju Burj Khalifa.

Kako kaže, snimanje scene iskakanja iz helikoptera bilo je „apsolutno zastrašujuće“, i u njemu nije baš uživao, jer se boji visine.

„Čitavu prošlu godinu sam bio uzbuđen, ali sam se i malo pribojavao. Bojim se visine, što nije nešto što mnogo ljudi zna o meni, no, kako sam čekao cijelu godinu, psihički sam se pripremio“, kaže 27-godišnjak.

„Prije polijetanja, i u helikopteru, ponavljao sam sebi: ‘Učiniću to. Bez obzira na sve, definitivno ću to učiniti.’“

Nekoliko visokih tačaka se dotakao i dok je vozio po vodenim toboganima, ali to je, kako kaže, bilo ostvarenje sna: „Dubai ima najbolje akvaparkove na svijetu, tako da je to bila apsolutna čast.“

Škot, koji nikad ranije nije bio u Dubaiju, grad je opisao kao „nevjerovatan“.

„Nisam znao šta da očekujem“, priznao je, „svi su bili jako ljubazni i već jedva čekam da ponovo dođem. Tamo imaju sve, i sve je najbolje. To je prelijepo, prelijepo mjesto.“

Sve u svemu, Kyle kaže da ga je ovaj projekat ojačao.

„Znao sam u šta se upuštam, tako da sam se mogao psihički pripremiti. Ako kažem da ću nešto uraditi, uradiću to. Mislim da me ovaj projekat mentalno ojačao, i jedva čekam da radim nove, još veće projekte. Stalno razmišljam o tome šta je sljedeće.“

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koja je to zemlja iz naše regije nominovana za najpoželjniju europsku destinaciju?

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u...

Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg

Zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli i intestinalnim...

Bazen na jadranskoj obali oduzima dah svojom ljepotom

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom...