Video: Red Bull Cliff Diving šampioni u Sarajevu

- Advertisement -

Rhiannan Iffland i Jonathan Paredes su početkom ovog mjeseca boravili u Sarajevu, gdje su svojim nastupom uveličali takmičenje u skokovima u vodu na Bentbaši.

Cliff diving šampioni su u glavnom gradu BiH proveli zanimljiv vikend, zbog kojeg su poželjeli da ga što prije ponovo posjete.

Australka Rhiannan Iffland i Meksikanac Jonathan Paredes su prije nekoliko dana bili gosti takmičenja u skokovima u vodu održanog na sarajevskoj Bentbaši. Trostruka Red Bull Cliff Diving šampionka i prvak iz sezone 2017 su oduševili publiku maestralnim skokovima u revijalnom dijelu programa.

„Bilo je pomalo zastrašujuće skakati u rijeku ovdje, jer voda je malo plića nego što smo navikli. Ali, sve u svemu, bilo je ovo odlično iskustvo i jako zabavan dan“, izjavila je Iffland nakon nastupa.

BEMBASA CLIFF DIVING2019
Rhiannan Iffland, Jonathan Paredes

„Bilo je odlično biti na događaju na kojem mi nismo zvijezde ni glavni junaci. Zaista sam uživao gledajući momke i djevojke koji su skakali danas“, dodao je Paredes.

Kako kažu, jako su sretni što su konačno posjetili Sarajevo, jer ranije su samo prolazili kroz grad na putu za Mostar gdje se Red Bull Cliff Diving takmičenja održavaju od 2015. godine.

BEMBASA CLIFF DIVING2019
Rhiannan Iffland, Jonathan Paredes

Odmah po dolasku popeli su se na Žutu tabiju, tvrđavu iznad starog dijela grada, i bili očarani fascinantnim pogledom koji se odatle pruža na Sarajevo. Nisu preskočili ni vožnju sarajevskom žičarom niti šetnju Baščaršijom.

„Jako me interesuje da saznam nešto više o historiji grada, jer znam da ima bogatu historiju“, rekla je skakačica. Otkrila je da jako voli ćevape (balkansku kuhinju je upoznala otkako je u vezi sa bugarskim skakačem Todorom Spasovim), a sarajevski su joj se posebno svidjeli.

„Za nas je jako posebno doći u Mostar i doživjeti tradicionalne skokove. Nadam se da ćemo i u figurativnim skokovima vidjeti neke skakače iz BiH, i mislim da taj dan nije previše daleko“, smatra ona.

Australki se čini da Sarajevo ima drugačiju atmosferu od Mostara: „Lijepo je doći u Bosnu i doživjeti istu kulturu na drugačiji način. Bilo je jako lijepo i nadam se da ću ponovo doći“, rekla je.

Njenim željama da ponovo posjeti grad na Miljacki pridružio se i Jonathan, a da bi im se želja i ostvarila – napili su se vode sa česme pored Begove džamije.

Njih dvoje će zaista vrlo brzo ponovo biti u našoj zemlji, ali ovog puta u Mostaru, gdje će 24. augusta najbolji svjetski skakači i skakačice petu godinu uzastopno prirediti spektakl na Starom mostu, na pretposljednjoj stanici Red Bull Ciff Diving Svjetskog prvenstva 2019.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koja je to zemlja iz naše regije nominovana za najpoželjniju europsku destinaciju?

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u...

Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg

Zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli i intestinalnim...

Bazen na jadranskoj obali oduzima dah svojom ljepotom

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom...