[video] Snowboard na ulicama Madrida

- Advertisement -

Oluja Filomena je sredinom januara glavni grad Španije zagrnula u snježni prekrivač visok pola metra, najviši još od 1971. godine. No, za španskog skateboardera Dannyja Leóna to je bila jedinstvena prilika da se okuša u nesvakidašnjoj vožnji snowboardom po ulicama Madrida.

Danny León na snowboard stane svega par puta godišnje. No, španska skateboard senzacija je dobila priliku da se provoza po snijegu kada se njegov rodni grad Madrid sredinom januara pretvorio u zimsku bajku, nakon snježnih padavina kakve nisu viđene u prošlih pola stoljeća.

Sa prijateljima je napravio nekoliko skakaonica i rampi od snijega, na kojima je potom svoje trikove demonstrirao prolaznicima i fanovima koji su ga pratili online.

Neki ljudi su ga prepoznavali na ulici, a kada su vidjeli da pripremaju skakaonice i rampe, svi su počeli snimati mobitelima i objavljivati na društvenim mrežama.

Svakog dana je provodio četiri-pet sati obilazeći neke od najpoznatijih gradskih znamenitosti – kao što su katedrala Almudena, ulica Gran Vía te trgovi Plaza de Cibeles i Plaza de Colón – koje je snijeg pretvorio u čarobne kulise.

No, prelazak sa jedne „daske“ na drugu nije bio tako jednostavan. Kako sam kaže, tehnike vožnje se jako razlikuju.

„Snijeg sam u Madridu vidio vjerovatno dva puta u životu. Sjećam se da je jednom jako padao i nismo mogli ići u školu, ali naredni dan je već bio savršen. Ovog puta je trajalo dvije sedmice. Bilo je ludo. Sve je bilo potpuno prekriveno snijegom. Snijeg mi je bio do koljena“, kaže Španac, koji se trenutno priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ovaj 26-godišnjak, koji je odrastao u predgrađu Móstoles, dobro je poznat po svojim nastupima na velikim skejterskim takmičenjima kao što je Simple Session, na kojem je 2020. godine pobijedio, Red Bull Bowl Rippers u Marseju ili Red Bull Rollercoaster u Minhenu.

Kako se umjesto na točkićima snašao na snijegu, prosudite sami.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koja je to zemlja iz naše regije nominovana za najpoželjniju europsku destinaciju?

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u...

Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg

Zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli i intestinalnim...

Bazen na jadranskoj obali oduzima dah svojom ljepotom

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom...