[video] Snowboard trikovi strmim uličicama starog grada

- Advertisement -

Švicarski snowboarder Markus Keller je iskoristio obilne snježne padavine koje su ovog januara prekrile St. Gallen kako bi u živopisnom dijelu starog grada sebi napravio uzbudljivu stazu za izvođenje atraktivnih trikova na snowboardu.

Švicarski grad St. Gallen je početkom ove godine zabilježio dosta više snijega od prosječnih januarskih 40 centimatara, što je posebno obradovalo svjetskog prvaka u disciplini Halpipe iz 2003. godine, Markusa Kellera.

Švicarac je u kvartu Saint-Georges, smještenom na padinama starog grada, sa svojim timom pripremio 350 metara dugu stazu kroz uske i strme uličice. Koristili su postojeće snježne nanose, a ponegdje su od snijega pravili i male rampe kako bi postigao bolji odskok.

Snimanje je trajalo cijeli dan, a 38-godišnji snowboarder, koji živi u obližnjem Erlendbachu, naišao je na toplu dobrodošlicu lokalnih stanovnika, željnih zabave i zimskih sportova. Čak mu je i policija dala odriješene ruke za snimanje, a on je zauzvrat vratio osmijeh na njihova ali i lica svih onih koji su video pogledali putem interneta.

Keller je izgradio impresivnu karijeru kao uistinu svestran snowboarder, koji je nastupao u svim glavnim disciplinama kao što su Big Air, Mountain Freeride, Halfpipe i Slopestyle.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koja je to zemlja iz naše regije nominovana za najpoželjniju europsku destinaciju?

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u...

Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg

Zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli i intestinalnim...

Bazen na jadranskoj obali oduzima dah svojom ljepotom

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom...