Beauty

3 prirodne maske za suhe ruke koje možete napraviti sami

0
3 prirodne maske za suhe ruke koje možete napraviti sami, Life.ba

Ovih dana ruke peremo više nego inače, a temeljita i česta njega ostavlja trag na našoj koži. Kada tome pridodamo korištenje dezinfekcijskih sredstava koja u sebi imaju visok udio 70-postotnog alkohola, teško je izbjeći posljedice ovih poprilično agresivnih, ali trenutno neophodnih proizvoda.

Crvenilo, perutanje, svrbež i stvaranje bolnih ranica – sve su ovo normalne pojave do kojih dolazi uslijed velike suhoće kože.

Zato nam je potrebna i dodatna njega kože na rukama kako bismo spriječili daljnje komplikacije. Ruke možete hidratizirati uz pomoć krema koje i inače koristite, ali povremeno koži priuštite i pokoju prirodnu masku koja će umiriti iritiranu kožu.

Ove maske baziraju se na hranjivim i umirujućim sastojcima s antiupalnim svojstvima, a većinu ih već možete pronaći u svojoj kuhinji ili ih nabaviti u gotovo svakoj trgovini.

LIFE:  SOS savjeti: Kako učinkovito premostiti vrijeme do sljedećeg odlaska frizeru ili kozmetičaru

Način pripreme i primjene isti je u slučaju svih maski. Pripremite dva veća komada plastične folije ili pamučne rukavice. Sve sastojke pomiješajte zajedno u kompaktnu smjesu s kojom ćete namazati ruke. Nakon toga omotajte foliju oko svake ruke ili navucite rukavice i ostavite da maska djeluje između 30 i 60 minuta. Nakon toga operite ruke mlakom vodom i namažite ih hidratantnom kremom po svom odabiru.

MASKA OD MEDA I MASLINOVOG ULJA:

2 male kašike meda

1 velika kašika maslinovog ulja

MASKA OD KOKOSOVOG I MASLINOVOG ULJA:

1 velika kašika kokosovog ulja

1 velika kašika maslinovog ulja

MASKA OD ALOE VERE I JOGURTA:

2 velike kašike gela od aloe vere

1 velika kašika jogurta

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *