8 jednostavnih make-up ideja za novogodišnju noć

- Advertisement -

Svake godine, bezbroj dilema nas muči uoči Nove godine. Neke od najčešćih su obično one usredotočene na to šta obući za ovu posebnu priliku i kako se našminkati.

Tokom godina, trendovi šminkanja se mijenjaju i ponekad je teško upratiti sve te novosti kojima smo gotovo svakodnevno zatrpani.

Ipak, često se zapitamo da li je zaista sve to potrebno kako bi smo imali nezaboravnu noć i super provod?

Iako mnoge žene uživaju u šminkanju i isprobavanju svakog mogućeg proizvoda i trenda, postoje i one koje imaju nešto jednostavniji i opušteniji pristup šminkanju za koji nisu potrebni sati i sati ispred ogledala.

Bez obzira kojoj skupini da pripadate, uz ovih osam jednostavnih make-up ideja, zablistat ćete u punom sjaju u novogodišnjoj noći, bez da posjedujete tehnike profesionalca.   

  1. Upadljivi eyeliner

https://www.instagram.com/p/B2LEDUDnbq8/?utm_source=ig_embed

Naglasite oči eyelinerom u kojoj god boji želite. Ova električna plava je savršen izbor kada se želite poigrati sa smjelim ili neonskim nijansama, a liniju možete učiniti tankom ili debelom, u zavisnosti kako želite.

Nanesite olovku za oči ili tuš duž linije trepavica sve  do vanjskih uglova. Izgled zaokružite sa nekoliko slojeva maskare ili umjetnim trepavicama.

  1. Naglasite usne

https://www.instagram.com/p/B2rxikLHIyC/?utm_source=ig_embed

Najlakši način za postizanje glamuroznog izgleda u sekundi jeste nanošenjem ruža u nekoj smjelijoj nijansi.

U ovom slučaju, ostatak vaše šminke može biti prirodan, ukoliko to želite, jer je naglasak na dramatičnim usanama.  Crveni ruž je uvijek dobar izbor i savršen je za doček Nove godine. Pronađite nijansu crvene koja vam odgovara i oblikujte usne odgovarajućom olovkom kako bi ste osigurali da boja ostane postojana tokom cijele noći.

  1. Blistave oči
PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

https://www.instagram.com/p/ByLTUL_py-7/?utm_source=ig_embed

Izgled šminke na očima koji zahtijeva minimalan napor, ali daje najbolji efekat su savršen izbor za doček Nove godine.

Sjajna kremasta sjenila i holograsfki sjaj u unutrašnjem kutu očiju dat će dovoljno detalja vašoj šminki, da će oni oko vas sigurno pomisliti kako ste potrošili puno vremena smišljajući takvo remek-djelo.

Pravilno izblendajte sjenilo i odaberite boju eyelinera koja vam se najviše sviđa, a nakon toga obrubite i liniju donjeg ruba očiju, kako bi ste kompletirali izgled.

  1. Dodajte istu boju obrazima

https://www.instagram.com/p/BxQKEucgoEH/?utm_source=ig_embed

Kombinacija sličnih nijansi na očima, obrazima i usnama siguran je način da izgledate savršeno ​​bez potrebe za korištenjem više proizvoda odjednom. Jednobojna šminka uvijek je dobra ideja.

Da biste rekreirali  ovaj izgled, sve što trebate učiniti jeste spojiti sjenilo, rumenilo i ruž u istoj porodici boja na očima, obrazima i usnama. Ako želite da unesete kontrastnu boju kao završni dodir, nanesite je u kutovima očiju.

  1. Metalik kapci

https://www.instagram.com/p/B3dZJrMjTVl/?utm_source=ig_embed

Za nanošenje metalik sjenila koje ima završni sloj poput folije potrebno je svega nekoliko sekundi, a trajat će cijelu noć.

Ovakav izgled očiju će nadopuniti bilo koju odjevnu kombinaciju. Prije nanošenja samog sjenila, potrebno je da nansete bazu, a potom željeno sjenilo prstima ili četkicom. Vaši kapci će jednostavno blistati!

  1. Šljokice i zlato
PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

https://www.instagram.com/p/BtgutvIHPO-/?utm_source=ig_embed

Iako će mnogi reći kako je prikladno nositi šljokice u bilo koje doba godine, Nova godina je ipak prilika koja nam dopušta da nosimo onoliko šljokica koliko želimo.

Zlatni šljokice na kapcima u kombinaciji sa dramatičnim usnama ne zahtijevaju uopšte toliko vremena kako se čini. Pljosnatim kistom nanesite šljokice na kapke, a zatim odaberite ruž po vašem izboru. Kada nosite šljokice, neophodno je držati se jedne boje, kako bi ste dobili maksimalan efekat.

  1. Tonovi dragog kamenja

https://www.instagram.com/p/BnjXLF8ge8m/?utm_source=ig_embed

Sjenila u boji dragog kamenja su uvijek dobra ideja kad se želite poigrati sa bojom na očima. Bilo da odaberete smaragdne, safirne ili zlatne tonove, vaše oči će izgledati glamurozno.

Nanesite sjenilo po izboru na kapke, a potom i ispod očiju, kako bi linija trepavica izgledala gušće i dramatičnije.

  1. Apstraktni detalji

https://www.instagram.com/p/BzGjTHcAcqA/?utm_source=ig_embed

Ukoliko ste raspoloženi za nešto novo, ove godine zamjenite svoju standardnu šminku na očima sa apstraktnim detaljima koji će vas definitivno izdvojiti od ostalih.

Nanesite liniju eyelinera onako kako bi ste to inače uradili, a zatim produžite liniju od kraja prema gore i iznad pregiba. Ovakvi detalji su idealni za posebne prilike. Nanesite i malo prozirnog sjaja u kutove očiju, kako bi ste dodali dozu glamura.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...