8 zlatnih pravila crvenog ruža

- Advertisement -

U svijetu šminke, crveni ruž je najbolji primjer mača sa dvije oštrice – iznesite ga na pravi način i svi će zapamtiti kako ste dobro izgledati; iznesite ga pogrešno i niko neće zaboraviti kako ste se „nagrdili“.

Njegova pomalo zastrašujuća reputacija ga čini proizvodom kojeg se mnoge žene plaše i ustručavaju koristiti.  Naravno, to  ne znači da bi trebali izbjegavati crveni ruž, a uz pomoć nekoliko brzih savjeta, budite sigurni da ćete ostati upamćeni na pravi način.

  1. Odabir prave nijanse

Prvi i možda najvažniji korak u savladavanju crvenih usana jeste pravilan odabir nijanse koja mora komplementirati vašem prirodnom tonu kože. Birajte nijansu u zavisnosti od toga da li imate topli ili hladni podton kože. Ukoliko niste sigurni kojoj grupi pripadate, stručnjaci predlažu narandžaste i tamno-plave baze crvene, ukoliko imate srednje taman do taman ten. Crvene nijanse sa plavom bazom pristajat će bolje svjetlijim osobama.

  1. Uskladite boju na usnama sa ostatkom šminke na licu

Kada ste u obzir uzeli svoj prirodni ton kože, pripazite na ostatak vaše šminke na licu. Najčešće pravilo bi bilo da, ukoliko se odlučite na crveni ruž, ostatak šminke bude minimalan, a sjene na očima suptilne i neutralne. Ukoliko ipak želite da naglasi oči, crveni ruž možete upariti sa crnim ili sivim tušem.

  1. Nemojte se bojati mješati
PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Baš kao i parfem, i nijansa crvenog ruža može biti vaš lični potpis. Ipak, nemojte se ustručavati da eksperimentišete. Jedna od najzanimljvijih stvari o ružu, ili bilo kojem komadu šminke, jeste sloboda koju imate i mogućnost  da vaš izgled transformišete u skladu sa raspoloženjem ili prilikom za koju se spremate.

  1. Odaberite završetak koji vam najbolje pristaje

Od mat ruževa, do onih mega sjajnih, danas kozmetičke kuće nude ogroman broj proizvoda za usne. Završetak birajte u zavisnoti od onoga što lično preferirate. Ruževi sa mat ili kremastim završetkom su idealan izbor za dan, dok će oni sjajni biti pravi hit u večernjim satima.

  1. Olovka za usne je neophodna

Da bi bilo koji ruž bio besprijekoran (posebno crveni), olovka za usne je neophodna. Izaberite nijansu olovke koja se podudara sa nijansom ruža i pažljivo iscrtajte rub usana, a potom popunite ostatak laganim kratkim pokretima.

  1. Uredno i bez mrlja
PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Vrijeme je da se osvrnemo i na možda najneugodniju stvar koja ide uz crveni ruž: ruž na zubima. Da biste izbjegli ovaj uistinu neugodan trenutak, jednostavno isprobajte ovaj stogodišnji trik. Nakon nanošenja ruža, stavite kažiprst u usta i zatvorite usne prije nego što ga izvučete natrag. Možete također isprobati i trik premazivanja zuba vazelinom.

  1. Konktrast je ključ uspjeha

Kada već govorimo o zubima, potrudite se da oni budu zaista bijeli kada nosite crveni ruž. Crvene usne će poslužiti kao okvir i privući će pažnju na bilo kakve promjene boje ili mrlje. Ukoliko niste spremni na profesionalni tretman izbjeljivanja, isprobajte jedno od mnogobrojnih rješenja koje možete uraditi sami u kući.

  1. Samo samouvjereno!

Iako je sve što smo naveli važno, najbolji savjet je ipak – samopouzdanje! Usavršite pravilnu tehniku nanošenja crvenog ruža i ponosno pokažite vaše tajno malo oružje i široki osmijeh.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...