Aktuelni modni trendovi za proljeće/ljeto koje ćemo nositi i zimi – Velike ljetne rasporadaje su idealna prilika da ih zgrabite po nižim cijenama

- Advertisement -

Znamo šta mislite – Kako uopšte možemo razmišljati o jeseni, kad je ljeto tek počelo?

I dok Evropu trese toplotni val, a većina nas razmišlja o moru, plaži i drugim načinima kako da se rashladi, svijet mode se već uveliko priprema za sezonu jesen/zima i nadolazeće trendove.

U toku su i velika ljetna sniženja, koja, uz malo sreće, mogu biti savršena prilika za kupovinu trendy komada koji će biti aktuelni i iskoristivi i u drugoj polovini godine.

Za vas smo zavirili u trendove za jesen/zimu, koje već sada možete ugrabiti na rasprodajama.

Piše: Sanja Savić

  1. Životinjski uzorci

Baš kao i prethodnih nekoliko sezona, životinjski printovi će dominirati i u periodu jesen/zima 2019. Srećom, ovo je trend koji je prisutan već dosta dugo, tako da već sada možete probrati najdraže komade u omiljenoj životinjskoj šari. Uzorak leoparda je svakako broj jedan, ali ništa manje neće biti atraktivni ni uzorak zebre, zmije, tigra, guštera, pa čak i krave.

PROČITAJTE JOŠ:  Recept: Kinder kolač

https://www.instagram.com/p/Bs0d8drBGqN/

  1. Jarke boje – ružičasta, narandžasta, žuta

Kao i svake godine, na jesen/zimu ćemo viđati dosta tamnijih boja i kože, ali kao kontrast tome, hladnije vrijeme ove godine sa sobom donosi i jarke boje poput ružičaste, žute i narandžaste. Ove boje su gotovo uvijek aktuelne u toku ljetnih kolekcija, tako da je sada idealno vrijeme da odaberete omiljeni komad u jednoj od pomenutih boja, sa kojim ćete spremni dočekati jesen.

https://www.instagram.com/p/BvhL1IJD1v-/

  1. Boho stil

Boemski boho stil u vidu dugih romantičnih haljina i bluza, koje još uvijek viđamo u aktuelnim kolekcijama, bit će prisutan i na jesen, a to su potvrdile i modne kuće Altuzarra i Ferragamo. Ukoliko već niste, pronađite odgovarajuću boho haljinu i uparite je sa grilonkama i gležnjačama za dolazak prvih hladnih dana.

PROČITAJTE JOŠ:  Savjeti poznatog nutricioniste o ishrani tokom ramazana: Ne preskačite sehur, iftar podijelite na dva dijela

https://www.instagram.com/p/Bymjl8ygczP/

  1. Tye-dye

Print koji definitivno dominira aktuelnim trendovima svakako je tye-dye. Iako ga lako povezujemo sa suncem i ljetom, ovaj trend se našao i u mnogim pre-fall kolekcijama brendova poput Tory Burch i Proenze Schouler.

https://www.instagram.com/p/Bv1h2BUBvCe/

  1. Suknje od jeansa

Još jedan trend koji dolazi i odlazi su svakako suknje od jeansa. U preteklih godinu dana smo ih viđali u svim bojama i dužinama, a čini se kako će se ovaj trend zadržati i u drugoj polovini godine. Suknje od jeansa su jednostavne za upariti, a sad je idealna prilika da ih nabavite i u nekoliko varijanti.

https://www.instagram.com/p/ByGFmB0CIRU/

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...