Beauty

Aldina Adžemović: Koliko žena se može pohvaliti da su karijeru modela počele u šestoj deceniji 

0

Nisam opsjednuta svojim izgledom, ali ne pada mi na pamet da kažem kako mi to nije važno

Aldina Adžemović: Koliko žena se može pohvaliti da su karijeru modela počele u šestoj deceniji , Life.ba

Aldina Adžemović

Aldina Adžemović ima 52 godine, živi u Americi. Sanela Kisić ima 45 godina, također živi u Americi. Aldina u svijetu modelinga nikada nije bila, Sanela ima vlastitu liniju preparativne kozmetike. Treća žena sa adresom u Bosni i Hercegovini spojila je ove dvije sjajne žene u još sjajniju priču koja se zove My Nutriality Sklin line brand. Sanela je, kako rekosmo, vlasnica branda, a Aldina zaštitno lice.

Aldina Adžemović: Koliko žena se može pohvaliti da su karijeru modela počele u šestoj deceniji , Life.ba

Aldina Adžemović

Vezani sadržaj:

Jedna vrlo uspješna iseljenička priča: Američki san s bh. potpisom

O emocijama, željama, očekivanjima, tajnama sjajnog izgleda razgovarali smo sa Aldinom. 

Od jednog povučenog mirnog života preko noći ste postali javna ličnost. Kakav je osjećaj? 

Osjećaj je predivan i nisam očekivala u 52. godini da će mi se desiti nešto ovako lijepo i da ću, prije svega, upoznati osobu kao što je Sanela Kisić jer, osim što je profesionalna u svom poslu i žena je na svom mjestu, zna šta hoće, dokazala se i svojom karijerom, ostvarena je u svakom smislu i nije u negativnom smislu ponesena vlastitim uspjehom. Sjajna je žena, sa velikim srcem i dušom. Ja se kao dijete radujem ovom novom iskustvu i svemu što ga prati. Mislim da bi ushićenje bila prava riječ.

Kako ste počeli suradnju sa Sanelom Kisić, otkud ideja da postanete zaštitno lice njenoga branda?

U kontakt smo došle preko zajedničke prijateljice koja surađuje s njom na ovom projektu. Kada su došle do “stavke” zaštitno lice branda, ona je predložila mene i poslala neke moje slike. Sanela se oduševila mojim izgledom, odmah me kontaktirala i ponudila mi suradnju, koju sam objeručke prihvatila. Međusobno smo baš super kliknule premda se, kako rekoh, nismo poznavale. Ona je morala imati veliko povjerenje u mene da mi ponudi ulazak u nešto što je njoj jako važno, ja sam morala imati veliko povjerenje jer o ovom poslu nisam znala ništa, ali evo, lijepo nam se sve posložilo.

Aldina Adžemović: Koliko žena se može pohvaliti da su karijeru modela počele u šestoj deceniji , Life.ba

Aldina Adžemović

Sanela u ovom poslu nije nepoznata, ima već ozbiljan uspjeh iza sebe i šta da kažem, radujem se ovom našem zajedničkom putovanju. Pa pomislite samo, koliko žena može svojim unučadima reči da su postale modeli ili manekeni u šestoj deceniji?

Imate 52 godine i ne izgledate tako. U sloganu jednog svjetskog brenda se kaže “imam xy godina, ali nemam bore da to i dokažem”. Čemu imate zahvaliti za takav izgled? 

Prije svega, zdravom načinu života i zdravoj ishrani. Ne pijem alkohol, ne konzumiram cigarete, ne pijem gazirana pića ni sokove, izbjegavam mliječne proizvode. Mi jesmo ono što jedemo i da bi se ovako izgledalo moramo posvetiti pažnju našoj ishrani i sveukupnom načinu života. Uz Sanelinu pomoć korigovala sam i neke nedostatke u ishrani i sada je sve savršeno. Nisam opsjednuta svojim izgledom, ali ne pada mi na pamet da kažem kako mi to nije važno.

Aldina Adžemović: Koliko žena se može pohvaliti da su karijeru modela počele u šestoj deceniji , Life.ba

Aldina Adžemović

Želite reći da je disciplina najvažnija? 

Da, veoma je važna. Jedem puno bobičastog voća, doručak započinjem voćem, pijem jako puno vode, ne jedem crveno meso ni generalno pšenične proizvode, uključujući tjesteninu, šećer nikako ne koristim, krećem se jako puno. Dnevno pređem i do deset kilometara i gotovo nikada ne jedem poslije 18 sati. Ako me baš nakon toga uhvati glad, pojedem samo jabuku.

Koja je u finalu čarobna formula, koja je to navika koje se držite, a koja utječe na Vaš dobar izgled?

Malo sjedim, puno se krećem, a ima puno i genetike. Ipak, mislm da je disciplina ključ. Jako sam disciplinovana, ne samo kada su u pitanju hrana ili fizička aktivnost. Disciplinu volim i u poslu i generalno u životu. Red mi je vrlo važan. I taj red donosi dobar izgled vašeg lica, tijela, doma, života. Ne možete sebi dozvoliti da svake večeri lumpujete u zadimljenom lokalu, pijete, ne pazite šta jedete, ne krećete se, a da super izgledate. Možete imati super startnu poziciju što je u ovom slučaju genetika, ali ako ne radite na tome, pregazit će vas godine. To je kao utrka na sto metara, možete startati najbolje i biti prvi, ali ako mašete publici, dobacujete poljupce mami i tati, završit ćete poraženi. Ja ne želim biti poražena.

Aldina Adžemović: Koliko žena se može pohvaliti da su karijeru modela počele u šestoj deceniji , Life.ba

Aldina Adžemović

Trenirate li, kako održavate tijelo u formi? 

U teretani sam pet puta nedjeljno. Mimo toga, jako se puno krećem. Kretanje je važno, pa makar to bila najobičnija šetnja.

Prepoznatljivi ste i po blistavoj dugoj kosi. Kako je njegujete?

Koristim preparate za kosu isključivo na prirodnoj bazi. Vrlo pažljivo čitam deklaracije na proizvodima i ne funkcioniram na principu “šampon je šampon, nema tu neke razlike”. Naravno da je ima i vodim računa šta stavljam na svoje tijelo i kosu. Od kozmetike za lice do krema za tijelo ili proizvoda za kosu – sve što koristim je isključivo na prirodnoj bazi. Za lice koristim My Nutriality Skin line proizvode i rezultati se vide.

Aldina Adžemović: Koliko žena se može pohvaliti da su karijeru modela počele u šestoj deceniji , Life.ba

Aldina Adžemović

Udati ste, majka ste dvije kćeri, imate četvero unučadi? Kako suprug i djeca gledaju na Vašu novu životnu ulogu? 

LIFE:  Koje su trendi boje ruževa ovoga ljeta

Moj suprug i moja djeca su jako sretni i moja su velika podrška. Svima nam je sve ovo jako zabavno i novo. Mnogo su ponosni i vjeruju u mene.

Aldina Adžemović: Koliko žena se može pohvaliti da su karijeru modela počele u šestoj deceniji , Life.ba

Aldina Adžemović

Na društvenim mrežama primjetno je da Vaš zet, suprug Vase mlađe kćerke, reagira na sve objave u kojima se priča o Vama. Izgleda da ste, osim voljena supruga, mama i nana, omiljena i punica.

Imam dva zeta i voljena sam punica jer imam dobar odnos sa mojim zetovima i zbilja su mi gotovo kao moja djeca. Moram ih i pohvaliti da su, osim sjajni muževi, očevi i zetovi, također i vrlo uspješni i ostvareni mladi ljudi. Stariji zet ima privatnu kompaniju, a mlađi, ovaj koji me stalno spominje, je oficir na brodu.

Aldina Adžemović: Koliko žena se može pohvaliti da su karijeru modela počele u šestoj deceniji , Life.ba

Aldina Adžemović

Čime se inače bavite, kojim poslom? 

Radim u jednoj poznatoj američkoj kompaniji koja se bavi prodajom sportske opreme.

Koja je Vaša životna priča? Kako ste stigli u Ameriku? Nije to, koliko sam upoznata, bas tipična izbjeglička priča.

Rođena sam Jajčanka. Odrasla sam u Jajcu, u gradu kojeg volim najviše na svijetu i kojeg u srcu nosim gdje god da idem. Dobar dio djetinjstva provodila sam kod mamine porodice u Sarajevu. Praunuka sam jednog od najvećih sevdalija koje je naša zemlja imala, Mehmeda Mehage Varešanovića, čija se slika sa posvetom nalazi u Kući sevdaha na Baščaršiji u Sarajevu. Samim tim se i ponosim što potičem jednim dijelom od porodice sarajevskih starosjedilaca. Među Varešanovićima, moram spomenuti maminu tetku Dževahiru Varešanović Tukić, koja je za moga brata i mene učinila jako puno kada smo izgubili oca.

Moj dolazak u Ameriku nije tipična izbjeglička priča. Ja sam se netom pred početak rata udala i preselila u Crnu Goru. Mama je došla u Ameriku kao izbjeglica prije mnogo godina, a u Americi živi i moj brat. Ja sam došla prije nekoliko godina da budem uz nju i pomognem joj u starosti. Bio je to minimum koji sam mogla učiniti za nju da joj na neki način vratim ljubav koju je meni i bratu pružala sve godine našeg odrastanja bez oca. Mnogo je učinila i žrtvovala kako bismo nas dvoje bili ostvareni ljudi.

Kakvi su Vam dalji planovi, čini li Vam se poziv koji je sada samo epizoda, dovoljno privlačan da postane prava serija? 

Naravno da će ovo postati prava serija i to na duge staze. Vjerujem u kozmetičke proizvode My Nutriality koje reklamiram, koristim ih lično i rezultati su vidljivi. Jako sam sretna što sam dobila priliku da budem zaštitno lice, nešto što ljudi prvo vide, tako kvalitetnog proizvoda jer znamo da je danas tržište preplavljeno lošim proizvodima punim hemikalija sumnjivog porijekla i kvaliteta. Sjajna je stvar da u My Nutriality koriste najkvalitetnije prirodne sastojke za svoje proizvode, a ipak su omogućili da cijene budu pristupačne. Nisam sigurna da bih pristala biti, čak i da mi je ponuđeno, zaštitno lice neke elitističke priče dostupne samo onima sa puno novaca. To nije odlika moga karaktera. Radujem se da će u skoroj budućnosti sve žene imati priliku da isprobaju My Nutriality preparativnu kozmetiku.

Šta ukoliko se pojavi ponuda za neki sličan angažman, planirate li prihvatiti? 

Što se tice ponuda nekih drugih kozmetičkih kuća, ne bih prihvatila bez obzira na eventualni iznos koji bi se ponudio. Ugovorom sam vezana za My Nutriality, ali i bez toga, opet ne bih prihvatila. Ova kompanija me je postavila ovdje gdje jesam, dala mi priliku i napravila od mene poznatu ličnost i ja to jako cijenim. Pored toga, prijateljstvo i povjerenje koje sam dobila od Sanele ne bih prokockala ni za kakav novac.

Da li bi poseban izazov bio neki brand iz domovine? 

Ne. Isto važi i za brandove iz domovine, ukoliko su u pitanju kozmetički proizvodi. My Nutriality je za mene više od branda, to je moja kuća, moj dom. Vjerujem u My Nutriality proizvode, a prijateljstvo i povjerenje se ne mogu ničim kupiti. Bilo da su brandovi iz domovine ili bilo kojeg drugog kraja svijeta, moj odgovor je isti. U našem narodu postoji izreka “U siromaštvu se ne ponizi, u bogatstvu ne uzvisi i nikad ne zaboravi ko ti je pomogao da ostvariš svoje snove”. Uspjeh My Nutrialityja je i moj lični uspjeh.

Kada su u pitanju neke druge branše, nisam o tome razmišljala. Moralo bi, u svakom slučaju, biti dovoljno izazovno i dovoljno lijepo da zadovolji moje kriterije. Ako bi nam se posložili zvijezde, snovi i očekivanja, zašto ne?

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *