Beauty

Prva britvica za one koji se ne mogu sami obrijati uvrštena među TIME-ovih 50 najboljih izuma 2018. godine

0

Gillette TREO nastao u suradnji s Greyem u finalnoj je fazi testiranja

Svake godine magazin TIME izrađuje listu najboljih izuma koji, kako kažu, svijet čine boljim, pametnijim i čak malo zabavnijim mjestom.

Izumi su to koji mijenjaju način na koji živimo, radimo, igramo se i mislimo o tome što je moguće.

Na ovogodišnjoj se listi tako primjerice našao Gillette TREO, prva britvica dizajnirana za muškarce koji se ne mogu sami obrijati.

Naime, većina je britvica osmišljena za brijanje samih sebe pa tako starijim osoba i osobama s posebnim potrebama, koji ovise o njegovateljima, može biti teško, ako ne i veoma bolno, kada brijanje preuzme netko drugi, budući da držač i oštrice za to nisu dizajnirane.

Gillette TREO prva je britvica osmišljena za asistirano brijanje, posebno muškoga lica, a nastala je u suradnji s Greyem.

Čin brijanja više je od uklanjanja dlaka s lica, riječ je i o dostojanstvu“, kaže Sushant Trivedi iz Gillettea, a izum je trenutno u finalnoj fazi testiranja i trebao bi biti dostupan u skoroj budućnosti.

Kako bi sastavili listu, urednici TIME-a prikupili su nominacije od urednika i dopisnika diljem svijeta, prema različitim kategorijama, kao i putem e-prijava. Lista je definirana prema najbolje ocijenjenima na temelju ključnih faktora kao što su originalnost, kreativnost, utjecaj, ambicija i učinkovitost.

LIFE:  [video - foto] Farmasi „The Nudes“

Uz Gillette TREO u kategoriji Dostupnost još su se našle „oči“ za slijepe na zahtjev, slušno pomagalo za masovnu upotrebu, kolica koja osnažuju korisnike i inkluzivna igrača konzola. 3D printer za gradnju jeftinih smještajnih rješenja, kojem je cilj stati na kraj beskućništvu, našao se u kategoriji Arhitekture i dizajna.

Zbog čestog korištenja petroleja cipele imaju veliki ugljični otisak, pa su zato u kategoriju Moda i ljepota uvrštene cipele koje mogu pomoći spasiti svijet, odnosno cipele koje umjesto petroleja koriste novi materijal SweetFoam izrađen od dijelova šećerne trske.

Na listi su još i poklopac koji zaista pristaje svakom loncu, kompas koji usmjerava prema prijateljima i obitelji, narukvice koje pomažu riješiti se loših navika, jakna koja svijetli u mraku, dronovi koji spašavaju život dostavom seta za prvu pomoć, čarobni štapić koji djecu uči kodiranju, kovčeg koji se ne treba raspakiravati i brojni drugi izumi koji se mogu pogledati ovdje.

Facebook komentari

Ole Gunnar Solskjaer: Paul Pogba je sada sretan

Prethodni članak

U bačvi krenuo na put preko Atlantika

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Beauty