Hermès lansira liniju šminku i proizvoda za njegu kože

- Advertisement -

Francuski modni brend Hermès planira da do 2020. godine svoj luksuzni asortiman proširi u dvije nove kategorije – njega kože i šminku.

Prema izveštajima Business of Fashion, kolekcija će biti proizvedena u Francuskoj i Italiji i koristiće ambalažu bez plastičnih materijala.

Piše: Sanja Savić

Iako Hermès nije potpuno novo ime u svijetu ljepote, uzimajući u obzir njihovu liniju parfema, jedini njihov proizvod koji je trenutno dostupan u prodaji je balzam za tijelo.

U zvaničnom saopštenju objavljenom prošle sedmice, izvršni direktor Hermèsa Axel Dumas podjelio je svoja razmišljanja o liniji kozmetike:

 “Nadamo se da ćemo imati prostora. Mi to pokušavamo učiniti ponizno i ​​oprezno, jer je to veliko tržište koje je već puno jakih igrača, i zato moramo naći svoje mjesto u njemu. “

Još uvijek nema zvaničnih detalja o tome koje proizvode možemo da očekujemo, ali predpostavlja se da će Hermès slijediti primjer drugih prestižnih brendova poput Chanel i Dior i ponuditi cijeli niz sredstava za čišćenje kože lica, hidratantnih krema, kao i dekorativne kozmetike.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Ono što je gotovo sigurno jeste da će linija biti dostupna po premium cijenama, uzimajući u obzir da se Hermès mala mirisna svijeća prodaje za 186 dolara, a parfemi se kreću od 100 do 150 dolara. Ipak, gledajući stvari sa vedrije strane, od sada ćete moći da posjedujete Hermèsa komad bez da uložite ogromne sume novca na kultnu Hermès Birkin torbu čije se cijene kreću od 11,900 do vrtoglavih 300,000 dolara.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...