Beauty

Kako postići blistav sjaj kose?

0
Kako postići blistav sjaj kose?, Life.ba
Ilustracija

Ispravno pranje kose, feniranje i redovno četkanje ključni su za adekvatan sjaj vaše kose.

Pranje i sušenje kose

Briga o sjaju počinje već od pranja kose. Bez obzira koji šampon koristite, uvijek ga na kraju dobro isperite hladnom vodom koja zatvara rožnati dio. Umjesto da kosu posušite peškirom, kroz nju nježno prođite prstima. Trenjem će se u protivnom otvoriti rožnati dio, a kosa će djelovati beživotno. Također je važno da kosu ne četkate odmah nakon pranja, s obzirom da je vlažna kosa elastična i zbog toga ekstremno osjetljiva. Za adekvatno raščešljavanje koristite mali češalj.

Feniranje i peglanje

Kod feniranja je važan smjer. Fenirajte kosu u blago posušenom stanju i od tjemena prema vrhovima.  Kada kosu posušite, za dodatni sjaj fen namjestite na hladno sušenje. Za efekat blagih valova, prilikom feniranja, koristite okrugle četke. Uz odgovarajuću zaštitu za kosu, možete koristiti i peglu. Ovdje je potrebno da obratite pažnju da kosu previše ne izlažete toploti. Dakle, ako peglate kosu, podijelite je na nekoliko dijelova i peglajte pramen po pramen, umjesto da nekoliko puta prelazite preko istog mjesta. Za savršeni rezultat na kraju kosu našpricajte sprejem za sjaj.

LIFE:  YSL Beauty: Mon Paris Intensément

Redovno četaknje

Za sjaj kose izuzetno je bitno redovno četkanje. Zašto? Redovnim četkanjem loj sa tjemena se ravnomjerno raspoređuje po kosi te je tako štiti, ali i čini sjajnom. Za ispravno četkanje bitan je i izbor četke! Posebno su pogodne prirodne četke, po mogućnoti veganske, s obzirom da štite vanjski sloj kose, čineći je ravnom i blistavom.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *