La Prairie u borbi protiv klimatskih promjena

- Advertisement -

Luksuzni brend preparata za kože La Prairie, osnovan u Švicarskoj, stvorio je neke od najomiljenijih i najdjelotvornijih formula za kožu koje zaista djeluju, a to će vam potvrditi i bilo koji zaljubljenik u ljepotu kojeg poznajete.

Shvatajući važnost okoline i njegovih dragocijenih resursa,  La Praire se pridružio pokretu brendova koji mijenjaju svoj fokus. Donacijom za fondaciju ETH predviđena je podrška odsjeku za glaciologiju jednog od najboljih univerziteta u kontinentalnoj Evropi.

https://www.instagram.com/p/B3pPT1pnAzs/

„Izuzetno nam je čast podržati ETH ovom donacijom. Njihov pionirski rad u području klimatskih studija, glaciologije i očuvanja okoline u skladu je sa vrijednostima La Prairie-a usredotočenom na izvrsnost i inovativnost – i naslijeđem primjene naučnih dostignuća u očuvanju prirodnih ljepota “, rekao je Patrick Rasquinet, izvršni direktor La Prairie-a.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

https://www.instagram.com/p/B3b_u-gHooo/

Gledajući u budućnost, cilj istraživanja je pomoći u borbi protiv klimatskih promjena. Glečeri smješteni u kultnim švicarskim Alpama pogođeni su velikim rastom temperatura s kojom se svijet trenutno suočava. „Čvrsto vjerujemo da je od suštinske važnosti podržati i ohrabriti akademske radnike koji se bave istraživanjem zaštite okoliša kako bi se zaštitile ne samo prirodne ljepote rodnog mjesta La Prairie, već i očuvanje njegovih resursa za generacije koje dolaze“, objašnjava Rasquinet.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

S topljenjem leda, razina mora se također povećava, a globalni prosjek porastao je između 10 i 20 centimetara u posljednjih stotinu godina. Imajući to u vidu, ETH Zurich također razmatra planove i strategije za ublažavanje i prilagođavanje promjenama koje predstoje.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...