BeautyLife newsParfemi

Libre  – Novi miris Yves Saint Laurent

0

SLOBODNA ODISATI SAMOPOUZDANJEM.

SLOBODNA GORJETI UŽITKOM.

SLOBODNA NA VLASTITOJ KOŽI ISPISATI SVOJ ŽIVOT.

SLOBODNA BITI LIBRE.

Slobodna. To je riječ koja definira marku Yves Saint Laurent. Uvijek na rubu. Eksperimentira bez ograničenja. Nadilazi granice. Neustrašiv i pun samopouzdanja, ovaj se modni kreator 1971. odlučio potpuno ogoljeti kada je, obnažen, snimio intimne i provokativne fotografije za reklamu svog prvog muškog mirisa. Golotinja: ultimativni potez koji odiše samopoštovanjem čovjeka koji je živio prema sloganu TOUT, MAIS TERRIBLEMENT – „Sve s dozom pretjeranosti”. I za žene koje inspirira.

Libre  – Novi miris Yves Saint Laurent, Life.ba

Mirisom Libre Yves Saint Laurent Beauté pruža ženama YSL-a istu nesputanu slobodu da odišu arogancijom i željom. Seksi. Senzualna. Asertivna. Iz dubina njezina gorećeg srca do senzualnosti njezine sjajne kože od koje vas prolaze žmarci, Libre žena pomiče granice ženstvenosti.

A nitko ne može utjeloviti tu goruću, neustrašivu i beskompromisnu ženstvenost autentičnije od Due Lipe. Glamurozna, samouvjerena ljepotica poznata po svojim odvažnim modnim odabirima, ova je mlada pjevačica i kantautorica, koja postavlja trendove u kulturi te je ujedno i jedna od najslušanijih izvođača na svijetu, zaštitno lice i glas mirisa Libre Eau de Parfum od 2019. godine.

Danas Libre Eau de Toilette otkriva novi, intimniji aspekt Dua Lipine vatrene ženstvenosti, prkosno nudeći njezinu golu kožu sunčevim zrakama u uzbudljivom, hedonističkom izrazu slobode, ali s uvijek prisutnom dozom visoke mode.

Na tankoj liniji između muževnosti i ženstvenosti, ovaj novi parfem koji su kreirali Anne Flipo i Carlos Benaïm sadržava sve ono što Libre Eau de Parfum čini kultnim mirisom. Obogaćen blistavom i svježom senzualnosti koja ga čini očaravajućim i prožimajućim kao nikad dosad, njegovu nježnu i svijetlu zlatno ružičastu nijansu u svom njezinu sjaju koji pršti seksipilom otkriva nova, viša inačica kultne dizajnerske bočice mirisa Libre.

Dodajući čistu, nježnu notu bijelog čaja u svježinu raskošne lavande i goruću senzualnost apsoluta cvijeta naranče, Libre Eau de Toilette naglašava prepoznatljivu napetost mirisa između hladnog i toplog. Milovanja sunca i svježine vode. Seksi fuzija mirisa i gole kože koja odražava današnju potrebu za većom transparentnosti i povezanosti među ljudima.

Jer sloboda je danas važnija nego ikad prije. Ostavlja svoj trag na jedan osoban, emotivan, intiman način. Ona nije samo stanje uma – ona predstavlja način života. Ispišite svoj život na vlastitoj koži. Prihvatite pravu sebe, svoje emocije i želje. Gorite najsjajnijim plamenom. Osjećajte se dobro. I pritom mirišite fantastično, uronjeni u blistavu auru mirisa Libre Eau de Toilette…

U 2021. usudite se otkriti svoju vatru.

Iskusite uzbuđenje. Seksi, cool napetost otkrivanja.

ŽIVITE SVOJU SLOBODU.

MIRIS.

DODIR SENZUALNOSTI NA GOLOJ KOŽI.

Parfemom Libre Eau de Toilette kultni miris marke Yves Saint Laurent Beauté otkriva najsvježiju, najsjajniju i najženstveniju interpretaciju dosad, izraženu njegovom delikatnom svijetlom zlatno ružičastom bojom, inspiriranom poznatim prirodnim nijansama iz kolekcija Saint Laurenta.

Prozirnost. Bistrina. Autentičnost.” To su ključne riječi kojima su se vodili Anne Flipo i Carlos Benaïm, kreatori parfema Libre Eau de Parfum, kada su prilagođavali formulu za Eau de Toilette kako bi je učinili jednako odvažnom i provokativnom kao original, ali s jasnijom dozom intimnosti. Prvo emocije, zatim djelovanje. Mirisni su kontrasti naglašeni stvaranjem fluidnog, prozračnog prostora među notama, čistog i jasnog poput beskrajnog plavog neba.

Dizajn mirisa Libre počiva na seksi i odvažnoj igri između dva glavna sastojka, posebno izrađenih za Yves Saint Laurent Beauté: aromatične raskošne lavande iz francuske Provanse i putenog apsoluta cvijeta naranče iz Maroka. Suvremenost ovog koncepta temelji se na napetosti između muževnosti njegova fougère sastava, klasične obitelji mirisa za muškarce, i krajnje ženstvenosti bijelog cvjetnog srca.

Libre  – Novi miris Yves Saint Laurent, Life.ba

Inspiriran profinjenom aromom pupajućih listova čaja, nova sjajno zlatna nota bijelog čaja naglašava blistavost cvijeta naranče i pojačava svježinu lavande. Njegov nježni biljni i voćni miris također se miješa s cvjetnim bogatstvom meke note đurđice, ujedinjujući tako cijelu kompoziciju. Lakši, svježiji i suptilniji od češće upotrebljavane note crnog čaja, bistar zlatni akord bijelog čaja, načinjen od kombinacije prirodnih i umjetnih sastojaka, čini parfem čistim i prozirnim.

Tražili smo način na koji bismo formulu mogli poboljšati, učiniti je čistom i prozirnom. Do zlatnog akorda bijelog čaja došli smo sasvim nenadano. Jednostavno smo imali osjećaj da je to to”, objašnjavaju majstori kreatori parfema. Budući da je miris uniseks, pruža novu, delikatniju dimenziju napetosti između muževnosti i ženstvenosti, koja je toliko karakteristična za parfem Libre.”

Prožete daškom akorda blistavog bergamota, kristalne kruške i sočne jabuke, „gornje note otvaraju miris s osmijehom”, kažu parfumeri. Nakon toga, baš kao da otkriva zlaćanu kožu ispod oštro rezanog sakoa, srce mirisa razgolićuje svoju senzualnost okupanu suncem: opojni apsoluti cvijeta naranče i arapskog jasmina osvježeni čistim, zaokruženim, zelenim i odvažnim naglašenim akordima đurđice.

No, unatoč autentičnosti novog zlatnog akorda bijelog čaja i nota đurđice, Libre Eau de Toilette još uvijek u nama pobuđuje mnoštvo emocija. Oslobađajući se latica svog cvjetnog srca, otkriva kvalitetu madagaskarske bourbon-vanilije kojoj nema premca, ističući na taj način sve bogate arome potpuno zrelih mahuna.

Svjež. Topao. Čist. S kontrastima koji na koži stvaraju gotovo taktilne učinke, Libre Eau de Toilette odiše senzualnošću. Miris slobode nikad nije bio toliko blizu i tako osoban.

EKSKLUZIVAN PROGRAM KOJI SE TEMELJI NA PRIRODNIM SASTOJCIMA, OSMIŠLJEN POSEBNO ZA YSL

Visokomodni preokret klasičnog muževnog stila, Libre je izrađen od materijala vrhunske kvalitete u čast Yvesu Saint Laurentu. U ovoj liniji napravljenoj po mjeri ključni prirodni sastojci parfema su dekonstruirani, a potom rekonstruirani kroz modernu tehnologiju, radi oslobađanja gole esencije svake note.

SRCE RASKOŠNE LAVANDE Francuska

Raskošna lavanda novi je kultivar razvijen zbog svoga mirisa i otpornosti na štetočine, a raste u nižim planinskim predjelima Provanse u Francuskoj. Raskošna lavanda Yvesa Saint Laurenta iz održivog je uzgoja i predstavlja dio programa kojemu je za cilj promovirati povratak nasada lavande u Francuskoj.

Nakon berbe cvijeće se prvo destilira parom, čime se dobiva 100 % prirodno esencijalno ulje. Ulje se zatim frakcionira uz CO2, procesom koji dopušta kreatorima parfema da izvuku samo najljepše frakcije. Srce raskošne lavande svježiji je i cvjetniji odraz njezine esencije, posebno izrađeno za ovu marku.

SRCE LAVANDINA Francuska

Lavandin, hibrid dviju divljih lavandi, još se od antičkog Rima koristi za miris odjeće (odakle i engleska riječ za rublje, „laundry”) i dosta se dugo povezivao s pojmom čistoće. Danas predstavlja jedan od najvećih parfemskih nasada u Francuskoj. Kvaliteta koja ulazi u Libre dobiva se iz održivih uzgoja, s ciljem da se poboljšaju primanja poljoprivrednika osiguravanjem poštene cijene i garantiranjem stabilnih cijena u dugoročnom smislu.

LIFE:  Dudić: Naša pobjeda je zaslužena, odigrali smo na rezultat

Za ovaj se parfem upotrebljava samo svježe ubrano ocvijeće, bez zelene stabljike. Cvijeće se destilira na pari i zatim dekonstruira molekularnom destilacijom te ponovo aranžira u „srce”. Time se izdvajaju najbogatiji i najzanimljiviji mirisni elementi lavandina te se dobiva srce lavandina bez kamfora, dok se istovremeno zadržavaju intenzivna svježina i snažan utjecaj u gornjim notama s daškom cvjetnih, rustikalnih i aromatičnih mirisa. Srce lavandina posebno je izrađeno za YSL.

PREMIUM EKSTRAKT BOURBON-VANILIJE Madagaskar

Cvijet vanilije koji oprašujemo rukom na dan cvjetanja daje nam zelene plodove koje je potrebno ubrati kada sazriju i sušiti šest mjeseci kako bi se razvila njihova aroma. Vanilija Yvesa Saint Laurenta iz održivog je uzgoja na Madagaskaru.

Vrhunski ekstrakt vanilije upotrijebljen u mirisu LIBRE EDT, stvoren samo za YSL, dobiva se korištenjem najmodernije tehnologije izvlačenja esencije, čime se zadržava puna, bogata aroma ploda. Ovaj moćni ekstrakt nježne teksture zahvaća jedinstveni svježi učinak sazrelih mahuna vanilije uz balzamične tonove.

RAZGOVOR.

ANNE FLIPO I CARLOS BENAÏM RAZGOVARAJU O MIRISU LIBRE EAU DE TOILETTE

Koje ste karakteristike mirisa Libre željeli otkriti kroz novi Eau de Toilette?

A.F. + C.B.: Ideja je bila naglasiti blistave karakteristike najplemenitijeg cvijeta naranče. Obogatili smo formulu zlatnim akordima bijelog čaja, koji je delikatniji, lakši i elegantniji od crnog čaja, zatim svježim i zelenim notama pupajućih listova te daškom bergamota.

Kako ste došli na ideju dodavanja bijelog čaja?

A.F. + C.B.: Tražili smo način na koji bismo formulu mogli poboljšati, učiniti je čistom i bistrom. Do zlatnog akorda bijelog čaja došli smo sasvim nenadano. Jednostavno smo imali osjećaj da je to to. Budući da je miris uniseks, pruža novu, delikatniju dimenziju napetosti između muževnosti i ženstvenosti, koja je toliko karakteristična za parfem Libre. A njegova svježina odlično funkcionira u kombinaciji s raskošnom lavandom akorda fougère.

Kod nanošenja nam se čini da su u mirisu Eau de Toilette dodatno naglašene voćna nota i njegova blistavost, na koji ste ga način pojačali?

A.F. + C.B.: Akordima jabuke i kruške. Oni pojačavaju svježinu gornjih nota, pružajući im istovremeno boju i blistavost. Odišu mladošću i arogancijom te vam stavljaju osmijeh na lice.

Rekli ste da vam je cilj bio kreirati lakšu interpretaciju mirisa Libre. Je li ta ideja utjecala na način na koji ste „prilagodili” njegovo cvjetno srce?

A.F. + C.B.: Akord đurđice, zajedno s bijelim čajem, prožima cijeli miris, pa cvjetne note postaju transparentne. Čini ih prozračnijima.

Kojim ste se ključnim riječima vodili tijekom kreiranja ovog mirisa?

A.F. + C.B.: Prozirnost, bistrina, autentičnost. Posebnu smo pozornost posvetili i osjećaju koji ostavlja na koži kako bi svježina lavande, lavandina, čaja i đurđice tvorila kontrast s toplinom cvijeta naranče i vanilije te tako kreirala jedinstveni taktilni učinak. Nova vrsta napetosti, dualnost mirisnih senzacija, kao kad vas prođu žmarci…

Možete li nam reći kako funkcionira vaša suradnja, s obzirom na to da je Anne u Parizu, a Carlos u New Yorku?

A.F. + C.B.: Međusobno dijelimo rezultate svojih eksperimenata i zadržavamo ono najbolje. Idealno za oboje!

BOČICA.

NOVI POTPIS NA GOLOJ KOŽI

Ikonu jednostavno ne mijenjate. Dok je jednom ne promijenite. Da bi izrazila intenzivne note novog mirisa Libre Eau de Toilette, Suzanne Dalton je prepoznatljivu bočicu parfema Libre učinila višom, tako stvarajući dojam lakoće i prozračnosti. Tim bolje za otkrivanje nove, lake zlatno ružičaste nijanse mirisa u njezinu punom sjaju koji odiše seksipilom.

Kao kontrast vertikalnosti bočice, predimenzionirani horizontalni logotip Cassandre sjaji poput komada dizajnerskog nakita na goloj koži. Oblikovan tako da prati oštre uglove bočice i zalijepljen na staklo, ovaj legendarni logotip koji svjetluca zlatnim sjajem na podnevnom suncu uistinu je pravi kreatorski dragulj.

Još jedan seksi i provokativan detalj čini precizno urezano stakleno V koje naglašava dekolte slova Y, urezujući se duboko u staklo geometrijski oblikovane bočice, iskrojene i oblikovane poput smokinga marke YSL koji savršeno pristaje.

Odišući provokativnom asimetrijom visoke mode, kosi crni čep bočice naglašava elegantni zlatni lanac obavijen oko njezina vrata. Jer žena YSL-a ima dovoljno samopouzdanja da nosi lance. Dokle god su zlatni. Naravno, ona ih može raskinuti kad god to poželi. Pokazati golu kožu. Iskusiti slobodu u njezinoj iskonskoj, obnaženoj formi.

Jer danas ne postoji riječ s više osjećaja kojom je moguće definirati žene. Libre.

FILM.

ISKONSKA SLOBODA

Uzbudljiva reklamna kampanja za Libre Eau de Toilette ponovno je ujedinila suvremenog i nagrađivanog redatelja i fotografa Nabila iz Los Angelesa s odvažnom novom glazbenicom na pop sceni. Istinska Libre žena: Dua Lipa.

U ovoj nas viziji okupanoj suncem Dua Lipa odvodi u visine i daljine, otkrivajući svoju najintimniju stranu u odvažnom kadru koji oduzima dah. Penjući se uz tanku geometrijsku strukturu koja je, kako nam se čini, drži u zraku iznad urbanog krajolika koji se prostire ispod, hoda prema rubu svijeta u cipelama s visokom potpeticom.

Neustrašiva, prkoseći gravitaciji, njezina vatrena plava kosa i sjajna koža u kontrastu su s elegantnim crnim odijelom iz Saint Laurenta i beskrajnim prostranstvom čistog nebeskog plavetnila. Ona pomiče granice svoje ženstvenosti. Heroina našeg doba, na samom rubu neba. Najveća ikona ženstvenog samopouzdanja.

Njezino srce izgara od želje. Prolaze je srsi od napetosti. Zatvara oči uživajući u zrakama sunca na kapcima koje su poput prozirnih zlatnih baklji. Zatim ih ponovno otvara, a njezino samopouzdanje raste do nebeskih visina. U odvažnom i uzbudljivom izrazu razgolićenja i osnaživanja odbacuje sako, ni na trenutak ne prekidajući svoj mačkasti hod.

Ona sjaji, prkoseći užarenom suncu i nudeći mu svoje tijelo. Osjeća njegove zrake na svojoj goloj zlaćanoj koži. Svaka emocija, svaki čisti vrtoglavi mirisni doživljaj ostaje upisan na njezinoj koži. Odvažna, vatrena kraljica na vrhu svijeta. Obučena u ništa drugo doli slobodu. Jer sloboda je jedina važna.

„Dua je potpuno samostalna i slobodna… bez očekivanja ili ograničenja… ona je poput platna oslikanog svojim vlastitim željama. Radi se o odvažnom i izazovnom izrazu slobode. Dua se otkriva svijetu bez zadrške, nikad ne gubeći kontrolu. Riječ je isključivo o njoj. Ovo je vrhunac njezine neograničene slobode.”

Nabil

U novoj medijskoj kampanji za Libre Eau de Toilette, koju je također snimio Nabil, Dua Lipa stoji pokraj ogromnog gorućeg logotipa LIBRE. Arogantna i provokativna, sako drži preko jednog ramena, otkrivajući tako svoju zlaćanu kožu. Gledajući nas izravno u oči i tako zadirkujući, izaziva nas da je slijedimo.

ISKONSKA SLOBODA.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like