Mladi tim iz Bosne i Hercegovine kreirao platformu za salone ljepote

- Advertisement -

Mladi tim programera “15do3” predvođen Damirom Šeremetom i Vedranom Kapetanovićem, kreirao je originalnu bosanskohercegovačku platformu kojom želi odgovoriti na potrebe tržišta.

Radi se o platformi koja omogućava rezerviranje termina u omiljenim salonima ljepote, koja će od danas biti aktivna.

Specifičnost tog tima je što su svi mladi i što su imali priliku raditi za velike softverske kuće, ali su odlučili da naprave iskorak na bh. tržištu i osmisle nešto novo i svoje.

– Želimo stajati iza bh. proizvoda u IT sektoru. Naravno, u današnjem vremenu to je lakše reći nego uraditi s obzirom na povezanost globalnog tržišta – kazao je Šeremet Feni dodajući da je najteži dio posla osmisliti nešto novo te tu zamisao vrlo brzo pretvoriti u proizvod.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Iz tima “15do3” poručuju da je to samo početak te da vjeruju da njihova aplikacija ima potencijal za širenje ponude, a prve povratne informacije govore da ona ima svoje mjesto i na bosanskohercegovačkom, ali i na regionalnom tržištu.

– Čekanja, pozivi i ‘pregovaranje’ o datumima postaju stvar prošlosti. Rezervacije više ne zavise od radnog vremena salona, što olakšava pristup korisnicima, a rasterećuje pružaoce usluga administracije i dodatnih obaveza praćenja i rada sa rasporedom – pojasnio je Kapetanović.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Povezivanje putem aplikacija te vrste osigurat će predstavljanje salona koji tek počinju sa radom te onima koji do sada nisu ulagali u marketing i vidljivost na tržištu.

– Mogućnost pregleda ponuda, lokacija, usluga i termina oslobodit će salone obaveze da rade na razvoju vlastitih web stranica i opterećenja vođenja kanala na društvenim medijima. Jednostavno, povezivanje korisnika i pružaoca usluga postaje posao tima 15do3 – zaključio je Šeremet.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...