Sastojci za ljepotu – iz frižidera

- Advertisement -

Baš kao i hranu koju jedemo, kada je koža u pitanju, volimo da stvari budu što jednostavnije.

U tom slučaju pravilo „manje je više“ definitivno važi.

Poznato je da mnoge slavne ličnosti posežu za proizvodima iz kuhinje kada je ljepota u pitanju, a u nastavku otkrijte koji to sastojci, koje vrlo vjerovatno o vi već imate u svom frižideru, mogu napraviti čuda kada je riječ o vašem licu ili kosi.

MASKA ZA LICE OD JABUKOVOG SIRĆETA

Sirovo, nefiltrirano, organsko jabukovo sirće i pamučni tufer mogu biti od izuzetne koristi ukoliko se vaša koža oporavlja od sunčevih mrlja ili pigmentacije. Tufer natopljen sirćetom ostavite da djeluje pet minuta na željenom mjestu, a područje zatim isperite toplom vodom.

PROČITAJTE JOŠ:  Savjeti poznatog nutricioniste o ishrani tokom ramazana: Ne preskačite sehur, iftar podijelite na dva dijela

TRETMAN PROTIV BORA OD AVOKADA

Unutrašnjost avokada koja sjedi najbliže rubu kore puna je bogatih hranjivih sastojaka i savršen je izbor za tretman bora u blizini očiju. Avokado izgnječite i nanesite na područje ispod i okolo očiju, ostavite 10-15 minuta da odstoji, a potom nježno uklonite višak. Avokado ima višestruko djelovanje na kožu lica, a može se koristiti i kao maska za vlasište.

TRETMAN PROTIV CELULITA OD MEDA

Za ovaj anticelulitni tretman bit će vam potreban samo jedan sastojak, a to je med. Nanesite dvije kašikice meda na problematična mjesta i suhim rukama povremeno trljajte. Ova 10-minutna masaža pomoći će kod ubrzanja cirkuliracije, a tretirano mjesto će obskrbiti hranjivim tvarima i kisikom.

PROČITAJTE JOŠ:  Recept: Kinder kolač

MORSKA SO ZA VLASIŠTE KOSE

Ukoliko nemate vremena da operete kosu, dodajte malu količinu morske soli i nježno utrljate u vlasište. Na ovaj način ćete apsorbirati višak ulja iz kose, a so će joj podariti i dodatni volumen.

KOKOSOVO ULJE KAO ODSTRANJIVAČ ŠMINKE

Isprobajte kokosovo ulje kao lako i jeftino sredstvo za uklanjanje šminke sa očiju. Sve što vam je potrebno jeste vata i kokosovo ulje. Na ovaj način ne samo da ćete ukloniti šminku, već ćete i zaštiti i ojačati trepavice.

PIVO ILI ŠAMPANJAC ZA KOSU

Iako ne spadaju u tipične sastojke za ljepotu, čaša šampanjca ili piva od korijena do vrhova će vašoj kosi podariti nevjerovatan sjaj i svilenkast osjećaj.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...