SOS savjeti: Kako učinkovito premostiti vrijeme do sljedećeg odlaska frizeru ili kozmetičaru

- Advertisement -

Gel na noktima je izrastao? Izrastak na kosi je vidljiv? Odlazak frizeru ili kozmetičaru je neophodan, ali zbog trenutne situacije jednostavno nije moguć. “Zato naši stručnjaci znaju kako premostiti to vrijeme čekanja sa stilom”, poručuju iz dm-a i otkrivaju vam ove korisne savjete.

SOS problem br.1: Vidljiv izrastak na kosi

Tri sedmice nakon farbanja kose izrastak se ponovo vraća. Evo kako ga možete sakriti do sljedećeg pranja kose:

Savjet br. 1: Ispletite pletenice

Francuska pletenica ili trenutno popularne Boxer Braids (bokserske pletenice) problem rješavaju u potpunosti bez farbanja. Blagi izrastak pletenicama daje još više stila. Primjer pletenica koji se lako može primjeniti na sve dužine kose:

  1. Uzmite nekoliko pramenova od oko 2 cm iznad čela.
  2. Podijelite ih na tri dijela.
  3. Sada desni dio, a zatim lijevi dio prebacite preko sredine. Nakon toga, nastavite da uzimate više pramenova i upletite ih iz vana ka unutra. Vanjske pramenove uvijek prebacujte preko sredine. Pletenice pletite dok ne postignete željeni rezultat.
  4. Pletenice zatim učvrstite trakom za kosu ili rajfom.

Savjet br.2: Cik-cak razdjeljak

Pletenje pletenica nije baš vaše umjeće? Nema problema – svako može napraviti cik-cak radjeljak. I ova frizura također izgleda još bolje sa izrastkom. Evo kako to funkcionira:

  1. Napravite svoj prirodni razdjeljak.
  2. Zatim tankom drškom češlja (ona poput iglice) prolazite kroz kosu, počevši sprijeda od čela i pravite male cik-cak pokrete, lijevo-desno. Drškom češlja kosu povucite ka gore i podijelite je na dvije polovine.

Savjet: što su tanji pramenovi, to će se više sakriti izrastak.

Savjet br. 3: Sprejevi za prekrivanje izrastka

Ako vam pletenica ili cik-cak radjeljak ne dopadaju, posegnite za sprejem za prekrivanje izrastaka. Sprejevi su dostupni u različitim bojama i posebno su jednostavni i brzi za upotrebu. Izrastak je 100% prikriven do sljedećeg pranja kose. Profesionalna boja se zadržava po dužini i kosa se ne oštećuje.

SOS problem br. 2: Šiške rastu i rastu …

Šišanje šiški je umjetnost kojom vladaju samo profesionalci. Zato Vam savjetujemo da šiške koje su prerasle svoju dužinu privremeno sklonite s lica. Evo kako to možete učiti veoma jednostavno:

  1. Polazeći od središnjeg dijela, kosu s lijeve i desne strane podijelite na trokut.
  2. Sada iz trokuta uzmite jedan manji dio kose i podijelite ga u tri tanka pramena.
  3. Vanjski pramen prebacite preko sredine (lijevo i desno). Zatim dodajte dio preostale kose vanjskom pramenu, koji se nalazi u ovom trokutu i stavite ga ponovo preko srednjeg pramena. Kad je sva kosa u trokutu ispletena, spojite preostalu kosu iz oba trokuta, uvrnite je i natapirajte češljem. Potom natapiranu kosu svežite u neurednu puđnju i gotov je ovaj look.

SOS problem br. 3: Ništa od produženja trepavica

Volite li svoj glamurozni izgled? Ali, da bi efekt ostao, neophodne su redovne dopune trepavica. A šta ako to u ovom trenutku nije moguće? Stručnjaci kažu: Nikad ih nemojte trgati! Manje nedostake trepavica moguće je prekriti maskarom ili eyelinerom. Važno: Uvečer obavezno skinuti šminku. Ako vam je ostalo samo nekoliko umjetnih trepavica, preporučujemo da ih uklonite na sljedeći način:

Napravite sebi toplu kupku i preostale umjetne trepavice uklonite baby uljem. Prije nego legnete u kadu pripremite blaznice i ulje. Zatvorite oči i lagano blaznicama prelazite preko trepavica. Ili blaznicama prekrijte oči dok žmirite i pustite da ulje djeluje. Para iz tople kupke olakšava da ljepilo omekša, a ulje će pomoći da u konačnici uklonite umjetne trepavice. Ako nemate kadu, možete uzeti posudu s vrućom vodom i peškir. Naparite lice i iskoristite blaznice i baby ulje kao već prethodno opisano.

SOS problem br. 4: Gel na noktima u potpunosti je izrastao

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta:

1: Nikada ne uklanjajte ostatke gela na noktima pomoću noktarice. Uvijek koristite odgovarajuću turpiju da biste skratili ili isturpijali nokte. Metalne turpije se ne preporučuju. Upotrijebite turpiju jačine zrna 100 ili 180.

2: Uvijek turpijati iz jednog poteza u jednom pravcu. Izbjegavajte turpijanje u različitom smijeru. Turpijajte samo po umjetnoj površini nokta. Budite oprezni i uvijek vodite računa o zaštiti prirodnog nokta.

SOS problem br. 5: I trajni lak je izrastao

Trajni lak se obično uklanja sa noktiju posebnim otopinama. Za hitne slučajeve kao što je ovaj sada, možete i sami sebi pomoći kod kuće.

Šta vam je za to potrebno? Sredstvo za uklanjanje laka za nokte koje sadrži aceton, 10 pamučnih blaznica, 10 komada aluminijske folije i drvenih štapića za manikir.

I onda? Blaznice dobro namočite sredstvom za uklanjanje laka za nokte, stavite po jednu na nokat i svaki nokat pojedinačno umotajte u aluminijsku foliju. Ostavite blaznice na noktima oko 15 minuta. Čim se boja smekša, uklonite blaznice i boju pažljivo stružite s drvenim štapićem za manikir. Nakon toga, obavezno nokte namazati uljem ili kremom jer komercijalno dostupna sredstva za uklanjanje laka za nokte ne sadrže iste njegujuće tvari kao proizvodi u kozmetičkim salonima.

Neki trajni lakovi se ne uklanjaju baš tako lako. Ali u tom slučaju nemojte nokte turpijati da bi ste ga skinuli. To može ozbiljno ozlijediti Vaše prirodne nokte! Najbolje je ih jednostavno prelakirati običnim lakom za nokte.

SOS problem br. 6: Nedostaju vam profesionalci i njihovi saloni?

O, Bože – da i nama! Ima li išta bolje od mirisa svježe oprane kose kod frizera? Ili osjećaj kože nakon kozmetičkog tretmana? Čekajte … Za ovo postoji vrlo jednostavno rješenje: Profesionalne proizvode i preparate koristiti kod kuće.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...