BeautyModa

Velika retrospektiva modne kuće Christian Louboutin stiže u Pariz

0
Velika retrospektiva modne kuće Christian Louboutin stiže u Pariz, Life.ba
Pariz, ilustracija

Izložba posvećena djelu najpoznatijeg francuskog dizajnera obuće Christiana Louboutina zvanično će biti otvorena od 25. februara do 26. jula 2020. godine u pariškoj hali Palais de la Porte Dorée.

View this post on Instagram

#LoveRedSoles #christianlouboutinexhibit

A post shared by Jen Hieminga (@jhieminga) on

Trenutno bez oficijalnog naziva, izložba će prikazati retrospektivu Louboutinovih radova, najzanimljivjih dizajnerskih kreacija, nekih do sad nikad prikazanih radova, ali i otkriti izvore inspiracije čuvenog dizajnera.

Zgrada Art Déco ima sentimentalno značenje za Louboutina, koji je odrastao u susjedstvu, tako da odabir Palais de la Porte Dorée hale za mjesto održavanja nije slučajnost. Prema riječima legendardnog dizajnera, visoki lukovi i stupovi konstrukcije bili su njegova inspiracija za prvu veliku kreaciju – Pigalle cipele.

LIFE:  5 udobnih tkanina u kojima se vrućine najlakše podnose

Louboutinovi drugi izvori inspiracije, koji uključuju sve od putovanja i pop kulture, do plesa, književnosti i filma, bit će također predstavljeni tokom pet mjeseci izložbe. Izložba će prikazivati i ​​komade iz lične kolekcije umjetnina Louboutina, neka djela posuđena iz drugih muzeja, kao i legendarni prvi par cipela sa crvenim potplatom.

Izložba će biti vođena od strane Olivera Gabeta – direktora pariškog muzeja dekorativne umjetnosti i istaknut će Louboutinovu naklonost prema zanatstvu i kreativnim profesijama, te istaknuti neke od njegovih ekskluzivnih suradnji izvan svijeta mode.

 

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *