Velika retrospektiva modne kuće Christian Louboutin stiže u Pariz

- Advertisement -

Izložba posvećena djelu najpoznatijeg francuskog dizajnera obuće Christiana Louboutina zvanično će biti otvorena od 25. februara do 26. jula 2020. godine u pariškoj hali Palais de la Porte Dorée.

https://www.instagram.com/p/c27xZjSITP/

Trenutno bez oficijalnog naziva, izložba će prikazati retrospektivu Louboutinovih radova, najzanimljivjih dizajnerskih kreacija, nekih do sad nikad prikazanih radova, ali i otkriti izvore inspiracije čuvenog dizajnera.

https://www.instagram.com/p/BtTraw6nzZL/

Zgrada Art Déco ima sentimentalno značenje za Louboutina, koji je odrastao u susjedstvu, tako da odabir Palais de la Porte Dorée hale za mjesto održavanja nije slučajnost. Prema riječima legendardnog dizajnera, visoki lukovi i stupovi konstrukcije bili su njegova inspiracija za prvu veliku kreaciju – Pigalle cipele.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Louboutinovi drugi izvori inspiracije, koji uključuju sve od putovanja i pop kulture, do plesa, književnosti i filma, bit će također predstavljeni tokom pet mjeseci izložbe. Izložba će prikazivati i ​​komade iz lične kolekcije umjetnina Louboutina, neka djela posuđena iz drugih muzeja, kao i legendarni prvi par cipela sa crvenim potplatom.

https://www.instagram.com/p/c26KxoSIQT/

Izložba će biti vođena od strane Olivera Gabeta – direktora pariškog muzeja dekorativne umjetnosti i istaknut će Louboutinovu naklonost prema zanatstvu i kreativnim profesijama, te istaknuti neke od njegovih ekskluzivnih suradnji izvan svijeta mode.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...