BeautyParfemi

Yves Saint Laurent Beauté: Novi Y Eau de Parfum

0
Yves Saint Laurent Beauté: Novi Y Eau de Parfum, Life.ba
Y Eau de Parfum

Yves Saint Laurent Beauté prošle je godine predstavio toaletnu vodu Y. Nadahnut slobodnim i inovativnim duhom muškarca koji je osnovao brand, miris krasi odvažnost, svježina i mladenački polet.

YSL 2019. predstavlja novi član mirisne obitelji, parfem Y – intenzivniju interpretaciju originalnog mirisa. Bočicu krase duboke crne nijanse koje postepeno prelaze u providne, miris odlikuje intenzivno bijeli i tamni fougère, a novo zaštitno lice odlično utjelovljuje njegov kreativan i inovativni duh.

Najzad, put ka uspjehu uvijek započinje istim pitanjem: „Zašto?”. „Bez obzira na to koliko sam daleko dogurao i što sam sve postigao, idem dalje. Upravo zbog toga vjerujem u sebe i nikada neću stati ”.

Toaletna je voda bila zamišljena za muškarca koji je na putu da ostvari snove, a parfem utjelovljuje novu životnu fazu. Novi Y muškarac ostvario je snove i traga za novim izazovima.

Želi podijeliti svoje ideje kako bi svijet učinio boljim mjestom. Upravo utjelovljenje takvog muškarca je Adam Levine, pjevač grupe Maroon 5.

LIFE:  3 prirodne maske za suhe ruke koje možete napraviti sami

Sa istoimenom grupom izdao je šest albuma koji su poharali glazbene ljestvice, glumio je i u nekoliko filmova te je osvojio tri nagrade Grammy.

Parfem Y odiše intenzivnošću, svježinom i muževnošću. Legendarni tvorac mirisa Dominique Ropion odlučio se za strukturu fougèrea, jedne od najbrojnijih obitelji muških mirisa.

Fougère je u kontrastnoj igri s osvježavajućim citrusnim i aromatičnim notama, nakon kojih se otvaraju senzualnije, drvenaste note.

Y predstavlja dva ključna muška odjevna predmeta iz YSL-ovog ormara: klasičnu bijelu majicu kratkih rukava i legendarni crni sako.

Suzanne Dalton je po uzoru na monolitnu formu bočice kultne toaletne vode Y dizajnirala bočicu za parfem kao „ekspresiju čistoće”. Upečatljiva je, teška i elegantna te je prepoznatljiva po inovativnom načinu na koji se slovo Y u sjajnoj metalik boji sjedinjuje sa staklom.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *