Blog

Urednik na tabletama: Muke po lektorima… ili ‘zatupnik u parlamentu’

0
Ilustracija

Nije to samo informativni sadržaj ili ‘uređaj’ za mlaćenje muha, komaraca i ostale ‘živine’, niti je to samo maska kada se želite sakriti od nekoga dok sjedite u kafiću i pijete kaficu, niti je to samo ‘zamjenski jastučić’ kada na našim hladnim stadionima želite sjest gledat utakmicu, a nije to samo više ni omotač za krompir. Svakako je diskutabilan i njihov doprinos pri krečenju stana…

Da! Novine! Iako izumiru imaju svoje prednosti, donose više od informacije. Probajte skupim ‘ajfonom’ na kojem pratite portale, ubit muhu ili sjest na njega na utakmici.

Pogotovo se ne možete sakriti s njim kada neki moron želi sjesti s vama za stol (glava vam jednostavno nije toliko mala), a koristiti ga prilikom krečenja bilo bi samoubojstvo.

Ako ste primijetili na početku piše ‘nije to samo'… Novine nude i neiscrpan izvor zabave, ali za one koji vole čitati ne baš površne kratke vijesti.

Među masom redova i redova teksta krije se prava zabava u vidu – tipfelera!

Tipfeler je noćna mora svakog lektora, a posredno i urednika, pa tako i ‘urednika na tabletama’.

Neki od tih tipfelera znaju biti i poučni. Recimo,nedavno sam nabasao na ‘zatupnika u Parlamentu’.

Mislite li da je to greška? Isto tako, zimus sam saznao ‘da snijeg pada iz svih uporišta’, kao i da zdravstveno stanje nerijetko zna biti i ‘zdravstveno sranje’. Istina, ‘T’ i ‘R’ su jedno do drugog na tastaturi, ali ko može negirati da zdravstveno stanje stvarno može biti zdravstveno sranje.

LIFE:  Blog britanskog ambasadora Matt Fielda: Zajedno možemo!

Isto tako, saznao sam da je moguć i život poslije smrti jer je čovjek ‘ubio sebe pa ženu’.

Na početku školske godine prvačići su postali ‘praščići’, a umjesto ‘baba na sudu’ su se pojavile ‘žabe’.

Sjećam se, za vrijeme aktivne igračke karijere Admir Joldić je ‘preimenovan’ u Admira Jodlića, a Husref Musemić je tko zna koliko puta izašao kao ‘Nusref’. Znalo se desiti i da je ‘otužena plakala na suđenju’, pa i da se na prosvjedima okupilo ‘200.000 ludi’. U analizama nakon posljednjih izbora politički lideri su ‘porgijali atmosferu’. Tko može reći da politika nije kurva…, pogotovo kada ‘zatupnici porgijaju’.

Tehnologija je donijela napredak. Ali i manje tastature i manje ekrane… Novine izumiru, ali su zabavne i poučne onima koji znaju čitati.

Piše: Urednik na tabletama – Decortin, Metotrexat, Acipan, Vitamin D… Šaljiv, markantan, osrednje pametan (tako kažu), ne stari (tako kažu), ne baš popularan novinar (lažu), podstanar (ne lažu)…

Facebook komentari


Plavi se vraćaju u borbu za naslov: Nema Lendrića, ali igra Krpić

Prethodni članak

BMW povlači oko 1,6 miliona vozila zbog rizika od požara

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Komentarisanje nije moguće.

Još u rubrici Blog