Adidas Superstarke – legenda urbane mode slavi 50. rođendan

- Advertisement -

Povodom slavlja kompanija je u kampanji „Promjena ja timski sport“ okupila zanimljiva lica iz svijeta muzike, mode, sporta i umjetnosti, kao što su Pharrell Williams, Liz Cambage, Jackson Wang i Mark Gonzales

Od košarkaških terena, kojima su zavladale još 1969., pa do danas legendarne tenisice adidas Superstar bile su namijenjene onima koji imaju svoj stav i ne boje se izraziti ga.

https://www.youtube.com/watch?v=DpR50O1nGNs

Prevazišle su generacije, stilove i različite kulture postavši jedinstvena ikona i nezaobilazan modni detalj na ulicama svjetskih metropola.

Slaveći pola vijeka postojanja modela koji je s vremenom postao simbol pomicanja granica, ova svjetska kompanija je napravila kampanju „Promjena ja timski sport“. Okupljajući zanimljiva lica iz svijeta muzike, mode, sporta i umjetnosti, kao što su Pharrell Williams, Liz Cambage, Jackson Wang, Mark Gonzales i ostali, adidas Originals želi pokazati da se promjena ne događa sama.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren berber od milion KM: Irfanu Tepiću prvi čestitali Ramo Isak, Sejo Brajlović i Gabrijel Čabro

Film koji je režirao Jonah Hill, prati skejtera Jenna Sotoa dok u trku prolazi kroz prostoriju u kojoj se kreativci iz različitih profesija i generacija okupljaju kako bi potaknuli promjene. Susrećući se s mnoštvom različitih kreatora u crnim trenirkama i Superstar tenisicama, Soto kroz svoje putovanje shvaća da timski rad donosi značajne promjene.

Govoreći o režiji filma, Hill pojašnjava cijeli proces kreativnog izražavanja: „Sve počinje sa starijim generacijama koje su prve nešto pokrenule, no nema promjene ni napretka bez novih generacija. Ako se te dvije generacije spoje, stvara se atomski naboj koji generira veliku umjetnost i veliku kreativnost.

PROČITAJTE JOŠ:  Recept: Kinder kolač

”Film je premijerno prikazan na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Grammy.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...