Cool StuffLife newsNaukaTechZanimljivosti

Amazonovi dronovi uskoro bi trebali početi s dostavama

0
Amazonovi dronovi uskoro bi trebali početi s dostavama, Life.ba

Prošlo je skoro desetljeće od kada je Jeff Bezos prvi put objavio planove o brzim dostavama Amazonovih proizvoda putem bespilotnih letjelica. Od tada do danas svašta se promijenilo pa je Bezos tako jedno vrijeme bio najbogatiji čovjek na svijetu te je ispunio svoje snove o letu u svemir. Također, napustio je čelno mjesto Amazona.

Izravna dostava

Ono što se ipak nije promijenilo jest status njihove usluge dostave dronovima koja još nije pokrenuta. Ipak, čini se da je stigao red i na to pa su iz Amazona objavili kako će kasnije ove godine u Lockefordu (Kalifornija) početi s dostavom putem bespilotnih letjelica. Kako su objavili na blogu kompanije, ljudima koji žive u tom području Amazonovidronovi moći će dostaviti tisuće različitih proizvoda izravno u njihova dvorišta, no nisu objavili o kakvim se proizvodima radi, piše Zimo.hr.

To je tek početak takve vrste dostava te iz Amazona kažu kako će im to iskustvo pomoći da s vremenom usavrše svoju uslugu Prime Air, ali je i skaliraju kako bi ispunila zahtjeve korisnika na drugim područjima.

LIFE:  Američki Zastupnički dom odobrio 39,8 milijardi dolara pomoći za Ukrajinu

Prije nego prvi dron poleti i dostavi proizvode, Amazon mora još osigurati jedan certifikat Savezne uprave za civilno zrakoplovstvo.

Konkurencija

Iako su među prvima najavili dostave bespilotnim letjelicama, Amazon na tom tržištu zaostaje za konkurencijom poput Winga i Walmarta koji su već počeli sa svojim pilot-projektima te već neko vrijeme dostavljaju proizvode na određenim dijelovima SAD-a i Australije. Razlog zbog kojeg Amazon kasni s ovim projektom jest što žele razviti ‘kompleksniji servis dostave dronovima’ te su tijekom prošlog desetljeća radili na sustavu navigacije koji bi trebao biti bolji od konkurencije, a dronovima će omogućiti bolje zaobilaženje statičnih i pokretnih objekata u zraku.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like