Amazonovi dronovi uskoro bi trebali početi s dostavama

- Advertisement -

Prošlo je skoro desetljeće od kada je Jeff Bezos prvi put objavio planove o brzim dostavama Amazonovih proizvoda putem bespilotnih letjelica. Od tada do danas svašta se promijenilo pa je Bezos tako jedno vrijeme bio najbogatiji čovjek na svijetu te je ispunio svoje snove o letu u svemir. Također, napustio je čelno mjesto Amazona.

Izravna dostava

Ono što se ipak nije promijenilo jest status njihove usluge dostave dronovima koja još nije pokrenuta. Ipak, čini se da je stigao red i na to pa su iz Amazona objavili kako će kasnije ove godine u Lockefordu (Kalifornija) početi s dostavom putem bespilotnih letjelica. Kako su objavili na blogu kompanije, ljudima koji žive u tom području Amazonovidronovi moći će dostaviti tisuće različitih proizvoda izravno u njihova dvorišta, no nisu objavili o kakvim se proizvodima radi, piše Zimo.hr.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Dini Merlinu pozlilo na Baščaršiji: Odvezla ga Hitna pomoć

To je tek početak takve vrste dostava te iz Amazona kažu kako će im to iskustvo pomoći da s vremenom usavrše svoju uslugu Prime Air, ali je i skaliraju kako bi ispunila zahtjeve korisnika na drugim područjima.

Prije nego prvi dron poleti i dostavi proizvode, Amazon mora još osigurati jedan certifikat Savezne uprave za civilno zrakoplovstvo.

PROČITAJTE JOŠ:  Jedna osoba poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Doboja

Konkurencija

Iako su među prvima najavili dostave bespilotnim letjelicama, Amazon na tom tržištu zaostaje za konkurencijom poput Winga i Walmarta koji su već počeli sa svojim pilot-projektima te već neko vrijeme dostavljaju proizvode na određenim dijelovima SAD-a i Australije. Razlog zbog kojeg Amazon kasni s ovim projektom jest što žele razviti ‘kompleksniji servis dostave dronovima’ te su tijekom prošlog desetljeća radili na sustavu navigacije koji bi trebao biti bolji od konkurencije, a dronovima će omogućiti bolje zaobilaženje statičnih i pokretnih objekata u zraku.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...