Cool Stuff

Fido uživa kućici za pse od 1.000 teniskih loptica

0

Od različitih modernih izdanja kućica za pse, poput kućice iz snova za ove ljubimce koje je uradio Studio Schicketanz, koja je rađena od drveta, prekrivena travom, a ima i poseban prostor za igračke, preko specijalno stilizirane ugaone MDK9 Dog Hous, čini se da je Fido prvi korisnik posljednje velike inovacije kada je “stanovanje pasa” u pitanju, a koja dolazi iz dizjan studija CallisonRTKL.

Ova jedinstvena kućica za pse sastoji se od kolekcije 3D štampanih modula koji su dizajnirani da u njih stane preko 1.000 teniskih loptica, što u konačnici kućici daje tradicionalni oblik.

3D printanje je u arhitekturi i dizajnu postalo vrlo rašireno te se koristi od izrade jednostavnih predmeta do kompliciranih i velikih, poput čamca od 25 stopa. Ova tehnologija je definitivno veliki potencijal u industriji koju danas poznajemo i mijenjat će je, posebno kada je namjenski dizajn u pitanju.

LIFE:  Dogue Challenge - kad psi preuzmu naslovnicu Voguea

“Kući je bila samo primjer testiranja naših ideja kojima želimo predočiti da se namjenski dizajn može lako napraviti te staviti i na raspolaganje svima, javnosti općenito, putem desktop 3D štampanja”, izjavio je Brendan O'Grady, potpredsednik CRTKL-ove ureda u Dallasu.

Ako si zadovoljan kućicom, Fido baci nam jednu loptu i reci av av!

Facebook komentari

7.5

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *