Acoustic Koncert Sanela Marića Mare u Mostaru: Kovilje vs Vasduh

- Advertisement -

U petak, 30.11.2018. u intimnoj atmosferi Lutkarskog pozorišta Mostar, s početkom u 20:00h, održat će se promotivni akustični koncert Sanela Marića Mare: ˝Kovilje vs Vasduh˝.

Dario Lukić (klavir) i Sanel Marić Mara (vokal, gitara) će po prvi put nakon izlaska novog albuma ˝Kovilje˝, mostarskoj publici predstaviti pjesme s novog albuma, a i podsjetiti na neke od hitova s već poznatog i nagrađivanog albuma ˝Vasduh˝.       

Svi zainteresovani za koncert ‘mostarskog majstora čežnje’, kako su kritičari prozvali Maru, mogu kupiti karte svakim danom u prostorijama OKC Abrašević i Calamus Club po promotivnoj cijeni od 10 KM, te na dan koncerta u Lutkarskom pozoristu.     

”Za mene je svirati u Mostaru uvijek nešto posebno, a naročito u Lutkarskom pozorištu. Mjestu gdje smo prije 18 godina uradili prvi internet live koncert u BiH s lokalnim, regionalnim i internacionalnim muzičarima u humanitarne svrhe.   

Tada je to bio moj prvi samostalni koncert gdje sam predstavio sve svoje pjesme, da bi 18 godina kasnije s ukupno četri albuma iza sebe ponovo našoj publici mogao podariti jednu čarobnu noć gdje ćemo, obećavamo svi biti ”hipnotisani”, kako to pojedini fanovi našeg zvuka vole kazati.” – poručio je Sanel Marić Mara.  

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Mara je uputio posebnu zahvalu Lutkarskom pozorištu Mostar i direktoru Edinu Kmetašu na susretljivosti i razumijevanju za njegov rad, kao i Ameru Ćatiću – Ćati na dugogodišnjoj sveobuhvatnoj pomoći.

”Dođite da se odmorimo!” – poručio je Mara i pozvao na koncert svoje Mostarce kao i sve ljude koji vole i osjećaju njegovu muziku.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

Zabilježite datum 12.08. i pripremite se za 9. Međunarodne skokove s vodopada u Jajcu!

Ljubitelji adrenalina i spektakularnih događaja, pripremite se! Ovogodišnji...

Muslimani večeras obilježavaju Lejletul-miradž

Mubarek noć Lejletul-miradž nastupa večeras sa akšam-namazom, a u...