LIFE vikend vodič – Ovog vikenda predlažemo

- Advertisement -

Još jedna radna sedmica se bliži kraju, a kako su iz meteoroloških stanica stigla obavještenja da nas u narednih par dana očekuju znatno niže temperature, za vas smo potražili gdje se to možete zagrijati i dobro zabaviti i ovaj vikend u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banja Luci.

Nema boljeg petka od onog koji je ispunjen cjelovečernjim plesom, a da bude baš tako, pobrinula se ekipa Dance More Sleep Later koji su ovaj petak rezervisali za vrhunsku zabavu uz DJ dvojac iz Milana – Moonwalk u klubu Trezor. Uz poznati duo, nastupit će i resident kluba – Edib D, Marla Felis i Dynnotik.

Ništa manje uzbudljiva noć čeka i posjetitelje kluba Silver & Smoke u kojem je najavljen nastup Alex Niggemann-a iz Berlina koji obećava nezaboravan set, a uz kojeg će nastupiti i dobro poznatu lokalna podrška – Bonjasky, G.Edd i Calkins.

Za „koncertni“ dio vikenda izdvajamo nastup Red Hot Chilli Word Tribute benda  u Coloseum klubu, a riječ je o planetarno popularnom RHCP tribute bendu čiji članovi dolaze iz dalekog Brazila, a pored sviračkog umijeća koje po mnogima parira legendarnim Pepersima, zanimljivo je i da fizički izuzetno liče na njih.

Sve fanove grupe EKV u petak očekuje prava poslastica u klubu Cinemas Sloga na In Memoriam EKV koncertu na kojem će, izmedju ostalih, nastupiti i dva originalna člana EKV-a – Marko i Ćima, a koji će ovom prilikom izvesti dvije neobjavljene pjesme frontmena Milana Milanovića.

Ako vam je dosta hitova koji se iznova i iznova vrte po klubovima i radijskim stanicama, u Board Room-u u Sarajevu vas ove subote čeka Zlijay koji će na sebi svojstven način zadovoljiti sve muzičke sladokusce. Nakon Board Room-a, preporučujemo da još jednom posjetite klub Trezor, koji za subotu priprema  noć za sve ljubitelje 90’s i 2000’s hitova, a za koje će biti zaduženi Merakoon i Ismar. Subota u klubu Silver & Smoke rezervisana je za Roof AW Allnighter.

U subotu, po prvi put u Sarajevu u klubu AG će nastupiti i Ana Avramov, zrenjaninska „dreamy pop“ umjetnica i kantautorka sa bendom, a ovom prilikom promovisat će svoj novi EP album Open Heart.

Publika u Mostaru će također moći da uživa u koncertu Ane Avramov i to u petak u OKC Abrašević, a već u subotu na istom mjestu održat će se In Memoriam EKV koncert.

U petak u baru Coco Loco,  ljubitelji dobrog hip-hopa, trapa i rnb-a moći će da se razdrmaju uz odličnu selekciju DJ Mayera, a istu noć u caffe-u Duradžik, Igor Jelić i Andrej Hdp priredit će šestosatni set na još jednom Roof AW All Night Long partiju.

U nešto opuštenijem ritmu, u nedjelju u caffe-u Duradžik preporučujemo filmsku veče, a publici će biti prikazan Keith Richards: Under the Influence – film o Keith Richardsu koji vodi na putovanje koje otkriva nastanak Keithovog zvuka kao tekstopisca, izvođača i gitariste jednog od najvećih rock bendova na svijetu.

Tuzlaci će ovog vikenda moći da plešu uz DJ-eve Dynnotik, Facho & Doaman u klubu Palma koji za ovu priliku pripremaju odličnu šestosatnu selekciju tech-house traka.

Da ni u Banja Luci ne manjka dobre zabave ovog vikenda, još jednom se pobrinuo popularni klub Fabrique koji je za petak pripremio novo izdanje Stellar Disco-a, a već u subotu na istom mjestu zabava je zagarantovana sa Mladenom Tomićem, Goranom Emkićem i DJ Freak-om.

Foto: Ilustracija – Camara Studios/Red Bull Content Pool

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA