‘Tourism Networking Forum’ okupio turističke radnike u Sarajevu

- Advertisement -

Manifestacija “Tourism Networking Forum” okupila je danas u sarajevskoj Vijećnici turističke radnike i one iz srodnih djelatnosti koji teže poslovnom umrežavanju i povezivanju svog poslovanja s turizmom.

Ema Bukovica iz Agencije EBBE COMMS koja je organizator foruma navela je da se program manifestacije sastoji od edukacijskih predavanja, poslovnog umrežavanja i izložbenog djela.

– Na konferencijskom dijelu regionalni i svjetski stručnjaci će učesnicima foruma predstaviti savremene komunikacijske trendove, nove vidove marketinga i inovacije u turizmu – rekla je Bukovica.

PROČITAJTE JOŠ:  Prijeteći nožem, iz trgovine oteo novac i nestao bez traga

Dodala je da će u 19 sati početi poslovno umrežavanje, upoznavanje i razmjena ideja učesnika.

Straučnjak iz oblasti digitalnog marketinga Dino Oreški istakao je da je današnja konferencija prvi korak ka postavljanju Bosne i Hercegovine na turističku mapu Evrope.

– BiH ima čime privući turiste iz cijelog svijeta i ovakvi događaji su dobar način da to i postigne – naveo je Oreški.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

Ivan Bildi iz Agencije “Likes and Cookies” kazao je da će turistički radnici iz njegove prezentacije moći vidjeti kako mogu poboljšati prodaju svojih aranžmana, ali i da generalno povećaju vidljivost regije kao turističke destinacije.

Grad Sarajevo će na forumu promovisati sadržaje Olimpijskog bazena Otoka i Evropski omladinski olimpijski festival – EYOF.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA