Mrlja na život velikog umjetnika: Dragojević godinama varao svoju suprugu

- Advertisement -

Slavni pjevač prije četiri godine, izgubio je bitku sa opakom bolešću u 71. godini života, a udovica Olivera Dragojevića, Vesna kao i svake prethodne i ove godine oglasila se emotivnom porukom i odala počast svom preminulom suprugu.

Vesna i Oliver Dragojević upoznali su se 1973. godine, ubrzo se vjenčali i ostali zajedno sve do njegove smrti, a manje je poznato da je pjevač koji je publiku osvajao svojim romantičnim dalmatinskim šansonama vodio život pun kontroverzi.

Naime, Olivera koji se svojski trudio da održi imidž porodičnog čovjeka, 2006. godine zadesio je skandal zbog kojeg mu se brak umalo raspao. Procurila je informacija da je vodio paralelni život, te imao aferu sa nekadašnjom manekenkom Brankom Marić Muti koja je izjavila da je ona pjevačeva najveća ljubav.

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje suđenje Bosancu za ubistvo bivše trudne djevojke: Može li se dokazati zločin bez tijela?

Branka Marić Muti javno je priznala da je sa umjetnikom bila u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi, da su održavali intimne odnose tokom sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, a koliko je afera bila ozbiljna, govori i činjenica da je Dragojević zbog Branke želio da ostavi svoju suprugu Vesnu. Udovica Olivera Dragojevića otvoreno je govorila o tome, a između ostalog naglasila je da joj je trebalo deset godina da preboli pjevačevu prevaru.

– Tokom svih tih godina često sam zbog stresa i nervoze završavala u hitnoj pomoći. Dugo sam pokušavala da odgonetnem zašto se Oliver okrenuo drugoj ženi, ali na kraju sam shvatila da je riječ o njegovoj nezrelosti i nesigurnosti – rekla je Vesna.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu preminula Fatima Husejnović, Srebreničanka koja je "zarobila" generala Morillona

Uslijedile su međusobne sudske tužbe, Branka je tvrdila da joj je bračni par ostavljao prijeteće poruke što su Dragojevići demantovali pa podigli kontratužbu zbog pretrpljenog duševnog bola koju su poslije višegodišnjeg sudskog natezanja isplatili.

– Nikada nisam želio da govorim o svom životu van scene, ali spletom čudnih i nemoralnih okolnosti našao sam se u žiži skandala koji su drugi iscenirali. Moja intima je prvenstveno moja stvar i sve što treba riješit ću u svoja četiri zida i sa onima kojih se to tiče, a dušebrižnici će ostati gladni senzacije – ispričao je tada Oliver i stavio tačku na cijelu priču.

(express/kurir)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...