EYOWF 2017

Mediji moraju početi vršiti pritisak na političare da se ubrzaju pripreme za EYOWF 2017.

0

 

Olimpijski komitet će osnovati Odjel NOK-a zadužen za komunikaciju i usluge koji će služiti kao glavna veza između NOK-ova tokom pripreme samog događaja EYOWF 2017.  Ovaj odjel će prikupljati i odgovarati na sve upite i zahtjeve NOK-ova i redovno obavještavati NOK-ove o svim važnim informacijama i činjenicama i ciframa vezanim za organizaciju EYOWF-a.

Ovaj posao zahtijeva osoblje koje ima iskustvo u organizaciji olimpijskih događaja i dobre komunikacijske i jezičke sposobnosti. Odjel NOK-a za komunikaciju i usluge će također biti odgovoran za poseban dio web stranice namijenjen NOK-ovima koji neće biti dostupan za javnost (posebno pravo pristupa) i za NOK Centar za usluge koji će raditi za vrijeme trajanja EYOWF-a u sportskom selu EYOWF-a.

Mediji moraju početi vršiti pritisak na političare da se ubrzaju pripreme za EYOWF 2017., Life.ba

Odjel NOK-a za komunikaciju i usluge će također biti odgovoran za pomoćno osoblje NOK-a (volontere), koji govore strane jezike, koji će biti dodijeljeni svakom NOK-u (1-2 asistenta po NOK-u, ovisno o veličini delegacije NOK-a) i koji će biti kontakt između NOK-a i Organizacionog odbora

Ovo je tek, moglo bi se slobodno reći ni jedan posto od obaveza koje stoje pred Sarajevom i Istočnim Sarajevom, odnosno Organizacionim odborom u pripremi ovog velikog evropskog takmičenja 2017. godine

Vrijeme neumitno teče, i osim što su 9. jula ove godine dva gradonačelnika, Ivo Komšić i Nenad Samardžija potpisali sporazum o formiranju Organizacionog odbora u koji ulaze članovi isključivo po funkcijama, nije se pomaklo dalje ni milimetra u organizacijskom smislu, odnosno planiranju daljnjih koraka.

Ako bi se napravila usporedba, za vrijeme ZOI 84′ , svaki segment u organizaciji je imao po jednog čovjeka zaduženog za taj dio ili tu oblast, već od samog starta, dakle od trenutka kada je obznanjeno da je Sarajevo domaćin igara.

LIFE:  (VIDEO) BMW sletio sa ceste, oborio drvo i završio na tramvajskim šinama

Domaći mediji snose golem dio krivice, što se već nisu uključili i da vrše pritisak na političare koji su nosioci ovog projekta, da podižu svijest kod ljudi o značaju EYOWF-a za Bosnu i Hercegovinu.

Mediji bi morali kontinuirano izvještavati i pojašnjavati građanima, a time i najodgovornijima, a to su političari,  šta smo mi to zapravo dobili da organiziramo i kakve ćemo koristi imati od ovog velike evropske sportske smotre.

Vezano:

U Sarajevo i Istočno Sarajevo će se uložiti više od stotinu miliona maraka

Gradonačelnici Komšić i Samardžija formiraju Organizacioni i Izvršni odbor za EYOWF 2017.

Posao organizacije EYOFW-a 2017. mora biti završen u naredne tri godine

Ako ne ispoštujemo zadane rokove, prijeti opasnost da ostanemo bez EYOWF-a

Grad Sarajevo uskoro osniva Organizacioni odbor za EYOWF 2017.

Sarajevo vraća svoj stari olimpijski sjaj

Sarajevo i Istočno Sarajevo šalju svijetu poruku zajedništva i tolerancije

Projekat koji ujedinjuje BiH

Gradonačelnik Kayserija: Povukli smo kandidaturu kad smo saznali da je protukandidat Sarajevo

EYOWF 2017.: U BiH dolazi 1.500 sportista, Sarajevo će drugi put zapaliti olimpijski plamen

Olimpijada 84. je promijenila DNK Sarajeva, BiH i regiona

 

Mediji moraju početi vršiti pritisak na političare da se ubrzaju pripreme za EYOWF 2017., Life.ba

Piše: mr.sci. Haris Fazlagić


Comments

Comments are closed.

You may also like