EYOWF 2017

Sarajevo: Klizački spektakl u Zetri

0

Sarajevo: Klizački spektakl u Zetri, Life.ba

Nakon uspješne organizacije Festivala hokeja na ledu, koji je predstavljao uspješnu uvodnu priču u obilježavanje 30. godina od Sarajevske olimpijade, u ime gradonačelnika prof. dr. Ive Komšića i Grada Sarajeva mogu potvrditi i najaviti još jedan vrhunski klizački spektakl u Sarajevu. Revija na ledu će se održati 13. Februara u našem hramu olimpizma – Zetri, odnosno u dvorani Huan Antonio Samaran.

Dakle, stiže nam poslije tri decenije prvi put u Sarajevo olimpijski britanski par u umjetničkom klizanju Jayne Torvill i Christopher Dean, koji su na sarajevskoj olimpijadi 1984.godine otplesavši Ravelov „Bolero“ ne samo osvojili zlatnu medalju, nego su dobili od svih devet sudaca tada maksimalnu ocjenu 6. Pored njih, na reviji će nastupiti i 16 klizača, britanski šampioni – juniori i klizači-pofesionalci iz Velike Britanije.

Revija će označiti početak kampanje za izgradnju ledene dvorane, neophodne regiji Sarajevo, na kojoj će led biti deset mjeseci godišnje, jer sve je više među mladima interesovanje za klizačke sportove, a s druge strane moramo stvoriti i uslove kako bi se naši reprezentativci mogli pripremati za predstojeću zimske olimpijske igre za mlade (EYOWF 2017).

LIFE:  (FOTO) Zbog požara u Sarajevu obustavljen saobraćaj

Revija na ledu, u trajanju od sat i po, održat će seu četvrtak  13. februara s početkom u 19.30 sati u Zetri odnosno u dvorani Huan Antonio Samaran.

U prvom dijelu, klizači i klizačice iz naših klizačkih klubova „Olimp“ i „Bosna“, starosne dobi od 5-6 do 16 godina, izvest će svoj program.

Potom će nastupiti gosti iz Velike Britanije, tj. britanski juniorski prvaci i profesionalci, da bi se program završio Bolerom Torvillove i Deanana, kao i prije 30 godina.

Imamo informaciju da Torvill i Christopher Dean svakodnevno treniraju, intenzivno vježbaju i pripremaju se za izvedbu svog čuvenog Bolera pred sarajeskom publikom, jer je to veoma zahtjevna tačka.

Karte po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na 7 prodajnih mjesta u gradu: http://www.kupikartu.ba/karte/event/1554/klizaki-spektakl , Zetra, Plato Skenderija, Centrotrans poslovnica, Ferhadija, BKC, Mercator TC.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like