5 filmova za vikend: Animirani film, tri drame i Marvelov blockbuster

- Advertisement -

Iako je najavljeno da će doći do popuštanja određenih mjera koje se odnose na zabrane kretanja stanovništva, naš život se neće odmah vratiti u normalu i vjerovatno nas čeka još određeni period kada javni skupovi i druga okupljanja većeg broja osoba neće biti mogući.

Dok god je tako, filmovi ostaju kao jedna od boljih opcija za borbu protiv dosade tokom vikenda. Slijedi pet filmskih preporuka za predstojeći vikend:

I Lost My Body

U kategoriji u kojoj dominiraju dječiji filmovi, „I Lost My Body“ je pravo osvježenje i ugodno iznenađenje. Priča o ruci koja je „izgubila“ tijelo imala je čak i nominaciju za Oskara u kategoriji „Najbolji animirani film“, no „Priča o igračkama“ je odnijela nagradu. Bez obzira na to, ovaj kreativni, čudni i briljantni animirani film je i više nego vrijedan gledanja.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

The Irishman

Stoji zamjerka da je „Irac“ predug. Međutim, ako iko može držati pažnju gledalaca tri i pol sata onda su to fantastični Robert De Niro, Al Pacino i Joe Pesci u još jednom klasiku iz epskog serijala o mafiji iz briljantnog uma Martina Scorsesea.

The Two Popes

Kada je glumačka postava dobra, onda i film o komplikovanom odnosu između Pape Benedicta i Pape Franje može biti jako gledljiv. Anthony Hopkins i Jonathan Pryce u naslovnim ulogama filma o bivšem i sadašnjem prvom čovjeku katoličke crkve potvrđuju da je to tačno.

Marriage Story

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

U ovom filmu čiju režiju i scenarij potpisuje Noah Baumbach, Scarlett Joahnsson i Adam Driver igraju glumicu i scenskog redatelja koji se, prolazeći kroz mučan razvod, suočavaju sa brojnim neslaganjima koje su potiskivali tokom braka. Suosjećajan, smiješan i jako poseban, film „Marriage Story“ vjerno prikazuje kako nas brak mijenja tokom vremena i kako razvod može da izvuče ono najgore iz svake osobe.

Black Panther

Marvelov blockbuster je 2018. srušio brojne rekorde i udahnuo svjež život u žanr o superherojima. Chadwick Boseman igra T’Challu, kralja tajnovite afričke nacije pod imenom Wakanda, koji pokušava odbraniti svoju domovinu od napada strane sile koja nastoji preuzeti njene prirodne izvore kako bi zavladala svijetom.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...