Film

5 filmova za vikend: Da kišni početak maja prođe brže

0
5 filmova za vikend: Da kišni početak maja prođe brže, Life.ba

Onima koji su namjeravali provesti barem dio prazničnog vikenda napolju ne idu u prilog mjere entitetskih kriznih štabova koje podrazumijevaju policijski sat i zabranu okupljanja više od pet osoba, ali ni vremenska prognoza.

Nestabilno vrijeme sa velikom mogućnošću za kišu i lokalne pljuskove najavljeno je za veći dio Bosne i Hercegovine. Nekoliko filmskih preporuka, stoga, dobro će doći i ovog vikenda.

Blue Valentine

Srceparajuća drama prikazuje vezu dvoje ljudi, koje tumače Ryan Gosling i Michelle Williams, iz gotovo svih uglova, dok su realistični prikazi seksa ovom filmu umalo „obezbijedile“ etiketu „samo za starije od 18“.

The Edge of Seventeen

Hailee Steinfeld je oduševila sve igrajući emocionalnu tinejdžerku koja samo pokušava preživjeti srednju školu, što će se pokazati kao posebno težak zadatak kada njen brat i njena najbolja prijateljica postaju par.

LIFE:  Rolling Stonesi objavili novu pjesmu „Living in Ghost Town“

Ex Machina

Ovaj znanstveno-fantastični triler prati priču kompjuterskog programera pozvanog u izolovani dom svog šefa kako bi obavio test inteligencije na njegovom najnovijem djelu – prelijepom robotu kojeg igra Alicia Vikander.

City of God

Genijalna priča Fernanada Meirellesa o odrastanju grupe mladih ljudi u favelama Rio de Janeira i preplitanju njihovih života sa prljavim i surovim svijetom organiziranog kriminala jedan je od najboljih filmova u posljednje dvije decenije. Ako do sada niste, onda je krajnje vrijeme da ga pogledate.

Dallas Buyers Club

Matthew McConaughey i Jared Leto priskrbili su sebi nagradu Oscar za najbolju glavnu i sporednu ulogu u ovom filmu koji govori o AIDS krizi u Americi i kako je sistem prisilio oboljele na rizične poteze uključujući i krijumčarenje lijekove iz Meksika. Više vam preporuka ne treba.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *