5 filmova za vikend: Da kišni početak maja prođe brže

- Advertisement -

Onima koji su namjeravali provesti barem dio prazničnog vikenda napolju ne idu u prilog mjere entitetskih kriznih štabova koje podrazumijevaju policijski sat i zabranu okupljanja više od pet osoba, ali ni vremenska prognoza.

Nestabilno vrijeme sa velikom mogućnošću za kišu i lokalne pljuskove najavljeno je za veći dio Bosne i Hercegovine. Nekoliko filmskih preporuka, stoga, dobro će doći i ovog vikenda.

Blue Valentine

Srceparajuća drama prikazuje vezu dvoje ljudi, koje tumače Ryan Gosling i Michelle Williams, iz gotovo svih uglova, dok su realistični prikazi seksa ovom filmu umalo „obezbijedile“ etiketu „samo za starije od 18“.

The Edge of Seventeen

Hailee Steinfeld je oduševila sve igrajući emocionalnu tinejdžerku koja samo pokušava preživjeti srednju školu, što će se pokazati kao posebno težak zadatak kada njen brat i njena najbolja prijateljica postaju par.

Ex Machina

Ovaj znanstveno-fantastični triler prati priču kompjuterskog programera pozvanog u izolovani dom svog šefa kako bi obavio test inteligencije na njegovom najnovijem djelu – prelijepom robotu kojeg igra Alicia Vikander.

City of God

Genijalna priča Fernanada Meirellesa o odrastanju grupe mladih ljudi u favelama Rio de Janeira i preplitanju njihovih života sa prljavim i surovim svijetom organiziranog kriminala jedan je od najboljih filmova u posljednje dvije decenije. Ako do sada niste, onda je krajnje vrijeme da ga pogledate.

Dallas Buyers Club

Matthew McConaughey i Jared Leto priskrbili su sebi nagradu Oscar za najbolju glavnu i sporednu ulogu u ovom filmu koji govori o AIDS krizi u Americi i kako je sistem prisilio oboljele na rizične poteze uključujući i krijumčarenje lijekove iz Meksika. Više vam preporuka ne treba.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo - OFF svečano se otvara...