Film

5 filmova za vikend: Sportske i životne drame začinjene Tarantinovim klasikom

0
5 filmova za vikend: Sportske i životne drame začinjene Tarantinovim klasikom, Life.ba

Iako se život polako vraća u normalu, kako u svijetu tako i u BiH, još uvijek smo daleko od mogućnosti druženja u pubovima, klubovima, kinima, pozorištima, stadionima.

Večeri uz televiziju i filmove i dalje su u vrhu naših suženih vikend opcija. Omiljene serije i popularne filmove do sada ste već vjerovatno pregledali, šta sada?

Magazin Life.ba vam i ovog vikenda donosi pet filmskih preporuka među kojima su sigurno barem dva-tri naslova koja su vam promakla, a vrijede svake potrošene minute. Svi filmovi s liste dostupni su na streaming platformi Netflix.

The Fighter

Sportska drama režisera Davida O. Russella prati istinitu priču o životu Mickya Warda (igra ga Mark Wahlberg), malo poznatog boksera koji pokušava da izađe iz sjene starije i mnogo uspješnijeg brata (Christian Bale), koji je u međuvremenu postao ovisnik o teškim drogama.

Frances Ha

Greta Gerwig je napisala scenarij i glumi glavnu ulogu u ovom divnom crno-bijelom filmu kojeg je režirao Noah Baumbach. U fokusu je mlada djevojka iz New Yorka koja besciljno luta pokušavajući da shvati šta sa životom nakon što je diplomirala.

LIFE:  15 filmova za koje možda niste znali da se temelje na knjigama

God's Own Country

Mladom ovčaru Johnnyu život se okreće naglavačke kada njegov otac zaposli Gheorghea, migranta iz Rumunije. Između dva mladića uskoro se stvara posebna energija.

Green Room

Punk band prihvata da nastupi u baru „bogu iza nogu“, no tokom svirke shvataju da je klijentela ovog mjesta neo-nacistički nastrojena. Nakon što svjedoče ubojstvu, članovi benda su prisiljeni da se skrivaju i brane u jednoj sobi od nasilnika koji žele da prikriju svoj zločin.

Inglourious Basterds

Quentin Tarantino voli alternativnu historiju, a ovaj film nudi upravo takav scenarij. Vodi nas u središte drugog svjetskog rata pravcem potpuno različitim od onog kojeg očekujemo. Brad Pitt briljira glumeći američkog južnjaka koji u svojoj borbi protiv nacista ne uzima zarobljenike.

 

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *