After Life: Počinje druga sezona „najboljeg od Ricky Gervaisa“

- Advertisement -

Ovog petka, 24. aprila, na Netflixu će početi prikazivanje druge sezone serije „After Life“, koju kao scenarist i režiser potpisuje Ricky Gervais.

Britanski komičar glumi i naslovnu ulogu – Tonya, srednjovječnog muškarca koji se bori sa gubitkom voljene supruge – u seriji za koju sam kaže da je „najbolje što je ikad napravio“.

Iako je After Life u prvoj sezoni stekao brojne obožavatelje, kritika se ipak neće složiti sa Gervaisom za kojeg će ustvrditi da je daleko od genijalnosti koju je prezentirao u kultnom „The Office“. Bilo kako bilo, Gervaisovi „uredski dani“ su završeni prije 17 godina, a život mora ići dalje.

Upravo to – kako nastaviti sa životom kada on izgubi svaki smisao – tema je ove serije, koja na momente sadrži elemente Gervaisovog prepoznatljivog crnog humora, kao i jako mnogo sarkazma, ironije i cinizma, ali i postavlja jako ozbiljna pitanja o čovjeku i njegovom shvatanju sebe i svijeta oko sebe.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Jedna od glavnih zamjerki TV kritičara je da „After Life“ boluje od viška patetike, koje uistinu ima, ali ne zaboravimo da je ona često nezaobilazna i u životu.

Kada su svi oko Tonya ljubazni prema njemu, trpe njegovu zajedljivost i opraštaju mu uvrede kojima ih „časti“, pokušavaju ga oraspoložiti i reći mu kako je – uprkos svemu – dobra osoba, to svakako izgleda patetično, no takvo ponašanje prema čovjeku koji otvoreno pokazuje sucidalne namjere zbog gubitka s kojim se ne može nositi je, ipak, ljudsko.

Čini se da je Gervais ovom serijom upravo ciljao na takvu publiku: ljude koji imaju iskustvo gubitka bliske osobe i borbe sa depresijom.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Recenzije i komentari publike to i dokazuju, pa tako jedan od njih, koji je nedavno pretrpio gubitak supruge, kaže da se, gledajući prvu epizodu, preplašio koliko se mogao poistovjetiti s Tonyem i koliko je životna situacija u kojoj se i sam našao realno dočarana. Uostalom, „After Life“ ima ocjenu 8.4 na IMDB-u i skor od 72 posto na Rotten Tomatoes.

Svakako, preporučujemo da sami pogledate i date svoju ocjenu ovoj seriji. Čak i ukoliko vam se ne svidi, nećete mnogo vremena propustiti.

Prva sezona se sastoji od svega šest polusatnih epizoda, nakon čega ćete sami odlučiti vrijedi li dati šansu i drugoj sezoni.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...