Animafest: Zagreb šest dana prijestolnica animiranog filma

- Advertisement -

Animafestom, Svjetskim festivalom animiranog filma, obilježava se 65 godina Zagrebačke škole animiranog filma te 55 godina od njezinog ponajvećeg uspjeha, nagrade Oskar koja je dodijeljena filmu Dušana Vukotića “Surogat”, čiji je lik maskota ovogodišnjeg festivala

U Kinu Europa večeras je otvoren 26. Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb koji će se održavati šest dana, do 11. lipnja, i na kojem će biti prikazan velik broj dugometražnih i kratkometražnih animiranih filmova raznih žanrova i produkcija kao i godina proizvodnje, javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Ovogodišnjim Animafestom se obilježava 65 godina Zagrebačke škole animiranog filma te 55 godina od njezinog ponajvećeg uspjeha, nagrade Oskar koja je dodijeljena filmu Dušana Vukotića “Surogat”, čiji je lik maskota ovogodišnjeg festivala.

Na festivalu će biti prikazani dobro poznati autori i animirani klasici, kao i radovi studentskih, dječjih, hrvatskih i stranih autora. Usto, festival uz projekcije nudi brojne izložbe, predavanja, radionice i predstavljanja te znanstveni skup o animiranom filmu. Za vrijeme Animafesta Zagreb postaje prijestolnica animiranog filma u svijetu, poručio je umjetnički direktor Animafesta Danijel Šuljić.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac koji je u Zagrebu ubio suprugu izvršio samoubistvo: Popio otrov

Na otvorenje festivala pristiglo je oko 200 gostiju iz svijeta animacije. Animafest su organizacijski poduprli Ministarstvo kulture, Grad zagreb i Hrvatski audiovizualni centar te brojni sponzori i medijski partneri.

Projekcije će se odvijati u kinima Europa i Tuškanac te u Plesnom centru, a popratna događanja na različitim mjestima u gradu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...