Film

Avicii: True Stories – Netflix objavljuje dokumentarac o Aviciiju

0

Dokumentarac u kome Avicii predviđa svoju smrt vraća se na Netflix sljedeće sedmice.

Netflix će uskoro objaviti dokumentarac o Aviciiju, osam mjeseci nakon što je pronađen mrtav na odmoru u Omanu.

Film Avicii: True Stories reditelja Levan Tsikurishvilija prati nesretnog DJ-a koji je 20. aprila izvršio samoubistvo i događaje koji su doveli do njegovog posljednjeg nastupa na Ibizi u augustu 2016. godine.

Dokumentarni film Avicii: True Stories sniman je tokom četiri godine, a tokom tog vremena Avicii, pravog imena Tim Bergling, se borio sa velikim pritiskom i stresom koji su nosile konstantne turneje i nastupi.

Film je prvi put prikazan prošle godine, prije Aviciijeve smrti u aprilu 2018. godine.

TMZ je kasnije saopštio da je njegova smrt potvrđena kao samoubistvo, a njegova porodica je rekla da on jednostavno više nije mogao da nastavi.

Prvi dio filma prikazuje Aviciijev rast u posljednjoj deceniji, posebno nakon što je singl “Wake Me Up” iz 2013. postao planetarno popularan.

LIFE:  Sprema se ludnica u Sarajevu, navijači rezervišu semafore za veliku proslavu duple krune

Avicii je prikazan kao neko ko se bori sa pritiskom da bude uspješan i da finansijski obezbijedi svoj tim, ali i da taj način života predstavlja ogroman teret za njega.

Dokumentarac prikazuje i njegov boravak u Australiji nakon što je dobio dijagnozu pankreatitisa, hroničnu bol i nesposobnost da nastupa.

U drugom dijelu, Avicii najavljuje svoje penzionisanje sa turneje, ali i protivljenje njegovog tima zbog te odluke, kao i njegove posljednje nastupe koje nerado izvodi.

U trećem dijelu – epilogu, film prikazuje Aviciija kako se opušta na plaži na Madagaskaru, ali ispisano „in memoriam“ na ekranu uskoro daje do znanja da je Aviici izgubio bitku sa pritiskom koji je nosio njegov način života.

Netflix je prvobitno licenciran za prikazivanje filma od decembra 2016. do decembra 2017. godine, ali je uklonjen nakon njegovog samoubistva.

Film je bio namjenjen samo za ograničeno izdanje u Evropi, ali Netflix će ga pustiti za strimovanje u SAD i Velikoj Britaniji 28. decembra.

Facebook komentari

Univerzitet u Tuzli promovirao 26 doktora nauka (VIDEO)

Prethodni članak

Stručnjaci predlažu: Novi val iseljavanja iz BiH zaustaviti otvaranjem nargila barova na granicama

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Film