BAFTA 2020.: „1917.“ najbolji film, Phoenix i Zellweger najbolji glumci

- Advertisement -

Film o Prvom svjetskom ratu već je osvojio dvije nagrade Zlatnog globusa, za najbolji film i najboljeg reditelja, a nominiran je i za Oscara

Ratna drama Sama Mendesa „1917.“ najveći je pobjednik filmske nagrade Bafta, osvojivši sedam nagrada, među kojim i nagradu za najbolji film i najbolju režiju, dok su nagrade za najbolje glumce pripale Joaquinu Phoenixu i Rene Zellweger.

Na 73. po redu ceremoniji dodjele britanskih filmskih nagrada povijesni film o Prvom svjetskom ratu „1917.“ prograšen je i najboljim britanskim filmom, a Mendes je prvi britanski redatelj koji je ovjenčan Baftom za najbolju režiju otkad je Danny Boyle pobijedio s „Milijunašem s ulice“ 2009.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Taj britanski reditelj pobijedio je u jakoj konkurenciji Martina Scorsesea za film „Irac“, Todda Philippsa koji se natjecao s filmom „Joker“, Quentina Tarantina, nominiranog za film „Bilo jednom… u Hollywoodu“, te Bong Joona-Hoa za film „Parazit“.

Američka glumica Rene Zellweger nagrađena je Baftom za najbolju glumicu za svoju interpretaciju holivudske zvijezde Judy Garland u biografskom filmu „Judy“. Za istu ulogu već je osvojila Zlatni globus i nominaciju za Oscara. Za Baftu su se takmičile i Jessie Buckley u filmu „Divlja ruža“, Scarlett Johansson „Priča o braku“, Saoirse Ronan „Kćeri doktora Marcha“, te Charlize Theron „Skandal“.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Nagradu za najboljeg glumca osvojio je američki glumac Joaquin Phoenix za svoju interperetaciju Jokera u istoimenom filmu. Phoenix je također nominiran za najboljeg glumca za Oscar, a na Bafti je pobijedio konkurenciju: Leonarda Di Caprija u filmu „Bilo jednom… u Hollywoodu“, Adama Drivera „Priča o braku“, Jonathana Prycea „Joker“ i Tarona Egertona „Rocketman“.

Najboljim sporednim glumcima proglašeni su Brad Pitt za ulogu u filmu Quentina Tarantina „Bilo jednom… u Hollywoodu“ i Laura Dern za ulogu odvjetnice Nore u „Priči o braku“.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...