Film

Christian Bale: Za ulogu sam morao sam postati opsjednut Cheneyem

0

Christian Bale nesumnjivo je jedan od najboljih glumaca svoje generacije. Kritičari ga opisuju kao glumca koji potpuno ‘uroni’ u lik, kao i da je sposoban mijenjati karakter u nevjerojatnim razmjerima.

Također, za potrebe uloga znao je drastično promijeniti svoj izgled. Tako je 2004. godine za film ‘The Machinist’ izgubio čak 28 kilograma kako bi savršeno utjelovio svoju ulogu muškarca koji je fizički propao zbog nesanice, dok se recimo za potrebe filma ‘Vice’ u kojem glumi legendarnog američkog političara Dicka Cheneya morao udebljati 20 kilograma.

U filmu u kojem se opisuje boravak američkog potpredsjednika Dicka Cheneya u Bijeloj kući naprosto izgleda neprepoznatljivo. Također, za ulogu Batmana u filmu ‘Vitez tame’  ‘natukao’ je 45 kilograma mišićne mase. Bale je sada nominiram za nagradu ‘Zlatni Globus’, a o svojim glumačkim izazovima govorio je u intervjuu za portal ‘screen rant’.

Kako vam je Adam McKay pristupio za ulogu Cheneya? I koja je bila vaša prva reakcija kada ste prvi put čuli za to? 

  • Prvo mi je moj agent javio da je Adam radio na scenariju o Cheneyju i da želi sa mnom razgovarati o tome. Razmišljao sam o tome koju ulogu mi je namijenio Adam, a pretpostavljao sam da mi sigurno neće ponuditi da glumim Dicka Cheneya. A onda sa se upoznao s Adamom, došao je kod mene kući, sjeli smo i on je samo rekao ‘To je Cheney’. Proveli smo sate razgovarajući o tome, Adam je stvarno zanimljiv redatelj. Bio je to zanimljiv izazov za mene. Pomislio sam, ‘hajde, probat ćemo’. Ako ću ‘propasti, neka to bude na pravi način’, kazao je Bale.
LIFE:  Premijera filma 'Don't cry for me Sarajevo - Susan Sontag u Sarajevu'

 Osim fizičke preobrazbe Bale je za potrebe uloge morao glumiti i glas Dicka Cheneya…

  • Postoji veliki broj ljudi koji izvrsno imitiraju Cheneya, ali Adam je rekao da to ne želi. Smatrao je to površnom imitacijom koja ne bi dobro izgledala u rasponu od dva sata koliko traje film. Dakle, bilo je bitno pogoditi suštinu lika, karakter. Zapravo, morao sam postati opsjednuti Cheneyem. Na internetu ima mnoštvo njegovih intervjua i moj telefon je bio pun tih snimaka. Satima sam ih gledao i promatrao njegovo ponašanje, njegove pokrete, položaj tijela… Zatim sam šetao okolo i pokušavao uhvatit te pokrete… Trebalo je vremena da sve to sjedne na svoje mjesto, kazao je Bale.

U filmu osim Balea glume i Amy Adams kao Lynne CheneySteve Carell kao Donald RumsfeldBill Pulman kao Nelson RockefellerTyler Perry kao Colin PowelLisa Gay Hamilton kao Condolezza RiseAlison Pill kao Mary CheneyLiy Rabe kao Liz ChaneyKirk Bovill kao Henry KissingerBill Camp kao Gerald Ford i Justin Kirk kao Scooter Libby.

Adam McKay je napisao scenarij i  režirao film. ‘Vice’ se bazira se na godine kada je Cheney krojio američku i svjetsku politiku.

Premijera filma je za Božić ove godine. Dick Cheney bio je na mjestu potpredsjednika SAD-a od 2001. do 2009. i odigrao je veliku ulogu u vanjskoj politici, posebno u odnosu prema ratu u Afganistanu i Iraku.

Facebook komentari

Pamukkale: bijeli raj [foto]

Prethodni članak

Poraz košarkaša Sparsa u Mrkonjić Gradu

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Film