FilmLife news

Dakota Johnson otvoreno: Hitchcock joj je uništio karijeru jer nije htjela spavati s njim

0
Dakota Johnson otvoreno: Hitchcock joj je uništio karijeru jer nije htjela spavati s njim, Life.ba
Dakota Johnson

Glumica  Dakota Johnson se gostujući u podcastu The Hollywood Reportera “Awards Chatter” osvrnula na život svoje bake, također američke glumice Tippi Hedren. Dakota se posebno dotakla teške životne situacije koju je njezina 91-godišnja baka proživjela radeći 60-tih godina prošlog stoljeća u filmovima slavnog redatelja Alfreda Hitchcocka, kojeg je optužila za teroriziranje.

– Hitchcock joj je uništio karijeru jer nije htjela spavati s njim, a on ju je terorizirao. Nikada nije odgovarao – izjavila je Dakota progovorivši prvi put o bakinom iskustvu s nasrtljivim britanskim redateljem.

Prisjetila se što joj je ispričala kad je 2016. objavila memoare i raskrinkala svog mučitelja – pa se i rasplakala.

– Potpuno je neprihvatljivo da ljudi na visokoj poziciji imaju tu moć nad slabijima, bez obzira na branšu. Teško je govoriti o tome jer je ona moja baka. Ne želite zamisliti da netko iskorištava vašu baku – rekla je glumica koja se probila zahvaljujući filmskoj trilogiji “Pedeset nijansi sive”, a ove godine nametnula se zapaženom ulogom u psihološkom trileru “Izgubljena kći”.

Dakota je objasnila da je njezina baka dugo godina šutjela jer danas svima znani pojmovi poput seksualnog uznemiravanja i uhođenja, tada nisu postojali.

Dodala je kako njezina baka uvijek bila “iskrena i čvrsta u zauzimanju za sebe.” Ipak, o Hitchcockovim pokušajima da se okoristi povlaštenom pozicijom u prvoj polovici šezdesetih, nikome nije pričala sve dok pet desetljeća kasnije nije napisala knjigu.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like