Film

Daniel Craig posljednji put James Bond, špijuna neće glumiti žena

0

U aprilu premijera No Time To Die

Producentica kultnog filma, James Bond, koji će uskoro doživjeti svoj 25. nastavak, Barbara Broccoli, kaže kako će uvijek agenta 007 igrati muškarac.

Barbara je priznala da je u planu uvođenje novog ženskog lika, ali je istakla kako nije zainteresovana da špijuna glumi žena.

Glasine su se pojavile kada je otkriveno da će glumica Lashana Lynch igrati 00 agenta u novom filmu, nakon što Craig posljednji put odigra Bonda.

“Vjerujem da bismo trebali stvarati nove snažne ženske likove. Ali, ne želim da uzmem muški lik i natjeram ženu da je igra. Mislim da su žene daleko zanimljivije od toga”, izjavila je Broccoli.

Naime, “No Time To Die”, koji će premijeno biti prikazan 2. aprila u Velikoj Britaniji, a 10. aprila u SAD-u, bit će posljednji nastavak u kojem se Daniel Craig pojavljuje u ulozi agenta 007. Craiga je bilo potrebno posebno uvjeravati da peti put igra Bonda, jer se požalio kako je snimanje filma Spectre 2015. godine uzelo fizički danak.

LIFE:  James Bond premijera ponovo odgođena, i to za 2021.

Nakon Spectre kazao je kako bi radije presjekao vene nego da se pojavi u još jednom nastavku.

Ipak, s obzirom da je imao vremena za odmor, producentica Barbara Broccoli ga je uspjela nagovoriti na još jedan nastavak, ali ovaj put Craig je odlučan da je to posljednji.

“Još uvijek nisam svjesna te odluke”, kaže Broccoli. “Prihvatila sam naravno njegovu odluku ali još uvijek je to traumatično za mene.” 

Radnja filma

U „No Time To Die“ Bond je napustio aktivnu službu i uživa u mirnom životu na Jamajci. No, njegov  mir je kratkotrajan jer se stari prijatelj Felix Leiter iz CIA-e pojavljuje i traži pomoć. Misija za spašavanje otetog naučnika pokaže se daleko opasnijom nego što se očekivalo, vodeći Bonda na trag misterioznog negativca naoružanog opasnom novom tehnologijom.

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=BIhNsAtPbPI

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like