U Sarajevu se snima Body Complete Lukasa Sturma

- Advertisement -

Producentska kuća “Depo” Sarajevo potpisala je ugovor o zajedničkoj saradnji i izvršnoj produkciji igranog filma “Body Complete” austrijskog producenta Roberta Hofferera te austrijskog scenariste i reditelja Lukasa Sturma.

Glavni producenti ovog projekta su dvije producentske kuće iz Beča – “Artdeluxe” i “Neulandfilm”, kao i televizijska stanica Puls 4., saopćeno je iz producentske kuće “Depo”. Potpisivanjem ugovora okončane su nepune dvije i po godine priprema za realizaciju ovog filmskog projekta, a njegovo snimanje započet će polovinom maja u Sarajevu i njegovoj okolici.

“Depo” će u ovom projektu voditi najveći dio posla u izvršnoj produkciji, dok će gotovo cjelokupna autorska i producentska ekipa ovog filma biti iz BiH. Glumačka bh. ekipa filma ovih dana se kompletira, a glavnu ulogu igrat će Asli Bayram, nova internacionalna zvijezda iz Njemačke, bh. javnosti poznata iz filma “Sevdah za Karima” Jasmina Durakovića.

PROČITAJTE JOŠ:  Važna vijest za vozače: Tokom noći se zatvara dionica autoputa A-1 kod Sarajeva

Glumci iz New Yorka i Beča će upotpuniti ovaj tim. Duraković je ujedno jedan od producenata ovog filma, koji je istaknuo zadovoljstvo povjerenjem partnera iz Austrije za izvršnu produkciju ovog ostvarenja. Posebno je podvukao činjenicu da bh. filmski radnici u ovom projektu neće biti samo puki tehnički izvođači posla, nego učestvovati u razvoju i realizaciji njegovih svih bitnih dijelova, što ga čini i novim ostvarenjem bh. kinematografije.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvorena ASA bolnica: Prva privatna opća bolnica u Sarajevu

“Ovo je, s druge strane, i prilika za bh. filmsku industriju, ali i širu zajednicu uopće, da popravi negativan imidž koji trenutno imamo, a nakon nekoliko slučajeva u kojima se ova sredina neprijateljski odredila prema nekoliko međunarodnih filmskih projekata”, istaknuo je Duraković. Film “Body Complete” bavi se složenim društvenim i političkim problemom nestalih osoba iz posljednjeg rata u BiH, dok je po žanrovskoj strukturi drama s elementima trilera.

(Fena)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...