Dobitnik EFA Nagrade mlade publike film “Moj brat ganja dinosauruse”

- Advertisement -

Dobitnik ovogodišnje Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award) je film ”Moj brat ganja dinosauruse” Stefana Cipanija.

”U izboru najboljeg filma učestvovalo je više od 2.000 mladih od 12 do 14 godina iz 32 evropske zemlje, među kojima su bili i članovi žirija iz Sarajeva. Partneri u Bosni i Hercegovini Evropskoj filmskoj akademiji su četvrtu godinu za redom Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point”, saopštili su iz press službe Sarajevo Film Festivala.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

”Ove godine je izbor održan u novim okolnostima, te zbog pandemije koronavirusa mladi su filmove gledali u toplini svojih domova. Sa organizatorima izbora u svojoj zemlji učesnici su se družili putem Zoom aplikacije, potom glasali, a onda danas svi zajedno proglasili pobjednika. Fizički su bili odvojeni, ali zajedno u misiji gledanja filmova i pripadanju filmskoj zajednici. Tri filma koja su bila nominovana za ovogodišnju nagradu, uz pobjednički ‘Moj brat ganja dinosaurusa’, bili su i ”Rocca mijenja svijet’ Katje Benrath i ‘Moje nevjerovatno ljeto sa Tess’ Stevena Wouterlooda. Sva tri filma naš svijet posmatraju iz nove i neobične perspektive i nude optimističnu viziju budućnosti. Zajedno smo uživali u novoj filmskoj avanturi, uz nadu da ćemo se uskoro vidjeti i družiti u kino salama širom svijeta”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...