Film

Filmska preporuka: Lesi se vraća kući

0
Filmska preporuka: Lesi se vraća kući, Life.ba

Od četvrtka 15. oktobra u kina stiže topla porodična avantura o najpoznatijem psu na svijetu, zasnovana na dječijoj priči Erica Knighta “Lesi se vraća kući”.

Film “Lesi se vraća kući” je definitivno jedan od onih koji sve nas vrati u djetinjstvo i vrijeme kada smo bili kao školarci očarani emocijom i ljubavi između čovjeka i njegovog najboljeg prijatelja psa.

Flo ima svog najboljeg prijatelja, a to je koli Lesi. Međutim, zbog novonastalih okolnosti, njegova porodica mora da se odrekne psa i Floovo srce biva slomljeno. Ipak, Lesi se nerado razdvaja od Floa i kreće na putovanje preko cijele Njemačke, kako bi se vratila svom voljenom drugu.

Dvanaestogodišnji Florian i njegova voljena Lesi su nerazdvojni, najbolji prijatelji. Sretno žive u idiličnom selu na jugu Njemačke. Ali, kada Florianov otac izgubi posao, moraju da se presele u manji stan, u kojem nije dozvoljeno držati pse. Florian je skrhan, jer mora da se rastavi od Lesi, koja biva predata grofu von Sprengelu.

LIFE:  Bosanski Vitez - Epska avantura o potrazi za identitetom

Oni putuju na Sjeverno more zajedno sa grofovom dvanaestogodišnjom unukom, Prisciliom. Međutim, kada grof pokaže svoje pravo, zlo lice i kad se Lesi osjeti veoma ugroženom, ona koristi priliku da pobjegne I otpočne svoju avanturu, putovanje preko cijele Njemačke, kako bi pronašla Floa. Ali, nije Lesi jedina koja se otišla na putovanje. Ni Flo nije mogao više da izdrži i kreće u potragu za svojim psom. Njih dvoje nije tako lako pobijediti.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like