Film

Foto: Holivudskom glumcu Timu Rothu uručeno Počasno Srce Sarajeva

0
Britanskom glumcu i reditelju Timu Rothu dodijeljeno je večeras Počasno Srce Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala (SFF) za izniman doprinos filmskoj umjetnosti ( Samir Yordamoviç - Anadolu Agency )

Britanskom glumcu i reditelju Timu Rothu dodijeljeno je večeras Počasno Srce Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala (SFF) za izniman doprinos filmskoj umjetnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Roth je počasni gost SFF-a koji je danas stigao u Sarajevo. Prije dodjele Počasnog Srca Sarajeva Roth je prošetao crvenim, bosanskim ćilimom ispred Narodnog pozorišta gdje ga je ovacijama pozdravila mnogobrojna publika.

“Ovo je zaista super. Hvala vam, divni ste. Nadam se da ću se vratiti ovdje i imati vremena i da pogledam film. Volim vas”, rekao je Roth nakon što je preuzeo nagradu.

Britanskom glumcu i reditelju Timu Rothu dodijeljeno je večeras Počasno Srce Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala (SFF) za izniman doprinos filmskoj umjetnosti ( Samir Yordamoviç – Anadolu Agency )

Rotha je aplauzom i ovacijama pozdravilo više od 3.000 posjetilaca u Ljetnom kinu Raiffeisen, koji su nakon dodjele nagrade ostali pogledati premijeru filma “Šavovi” Miroslava Terzića.

LIFE:  Djevojka koja obećava - Osveta nikad nije izgledala ovako obećavajuća

Tim Roth je rođen u Londonu, a trenutno prebiva u Los Angelesu. Izgradio je karijeru igrajući nezaboravne likove u nizu nezavisnih filmova. Kako je od najranijih dana posvećen umjetnosti, Roth je proveo mladost pokušavajući postati kipar i slikar. Međutim, kada se iz šale prijavio na audiciju za jednu srednjoškolsku predstavu i dobio ulogu, otkrio je da istinski voli glumu. Po završetku srednje škole upisuje dramske studije u Londonu.

Britanskom glumcu i reditelju Timu Rothu dodijeljeno je večeras Počasno Srce Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala (SFF) za izniman doprinos filmskoj umjetnosti ( Samir Yordamoviç – Anadolu Agency )

Glumački talent Tima Rotha prepoznao je Quentin Tarantino, te mu povjerio uloge u nekoliko svojih filmova.

Za ulogu u filmu “Rob Roy” 1996. godine bio je nominiran za Zlatni globus i Oscar u kategoriji najbolji sporedni glumac.

Prethodno je “Počasno srce Sarajeva” dodijeljeno i i francuskoj glumici Isabelle Huppert, meksičkom reditelju Alejandru Gonzalezu Inarrituu i njegovom poljskom kolegi Pawelu Pawlikowskom, također za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Facebook komentari


Sarajevo: Slavni glumac Tim Roth prošetao crvenim tepihom

Previous article

Sarajevo igra tri derbija u osam dana

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Film