Event & ZabavaFilm

Gost Omladinskog Film Festivala njemački glumac Damian Hardung

0

Specijalni gost 11. Omladinskog Film Festivala (OFF) Sarajevo bit će tinejdžerska zvijezda Netflixovih orginala, mladi njemački glumac Damian Hardung, saopćeno je iz OFF-a.

Povod njegovog dolaska u Sarajevo je regionalna premijera filma Felixa Bindera “Red Bracelets: The Begining”, u kojem Hardung tumači glavnu ulogu. Ovaj film će se na OFF-u emitovati 9. septembra u sklopu OFF Open Air Cinema Midtown (Igralište OŠ “Safvet-beg Bašagić”).

Na ceremoniji dodjele nagrada 11. OFF-a Hardungu će biti uručen zlatni prsten festivala za najbolju glumačku interpetaciju u Netflixovoj seriji “How to sell drugs online” i za sjajna glumačka dostignuća u 2018. godini u seriji “Red Band Society” i filmu “The Name of the Rose”.

LIFE:  Bogat program 7. Juventafesta od 5. do 9. septembra u Sarajevu (VIDEO)

Hardung je rođen u Kölnu 1998. godine. Kao četrnaestogodišnjak dobio je stipendiju jedne njujorške privatne škole, kao izrazito talentovan i svestran dječak. Bavio se nogometom, a veoma rano je pokazao i afinitet za glumu. Najpoznatiji je po Vox-ovoj seriji “Red Band Society”. Od 2018. godine često se može vidjeti i u serijama Netflix produkcije, od kada postaje jedan od omiljenih mladih evropskih glumaca.

Dobitnik je Nagrade Asocijacije njemačkih glumaca za najbolju mušku ulogu kao dio glumačkog ansambla u seriji “The Red Band Society” (Roten Bänder).

Facebook komentari

Alispahić potpisao za Željezničar

Previous article

Amel Tuka pobijedio na mitingu u Češkoj i kvalifikovao se na Svjetsko prvenstvo

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *