Film

James Bond premijera ponovo odgođena, i to za 2021.

0
James Bond premijera ponovo odgođena, i to za 2021., Life.ba
James Bond (Daniel Craig) © 2019 DANJAQ, LLC AND MGM. ALL RIGHTS RESERVED.

Unatoč nestrpljivom iščekivanju fanova širom svijeta da pogledaju najnoviju James Bond akcionu avanturu, premijera posljednjeg nastavka o tajnom agentu 007 “No Time To Die” ponovo je odgođena, i to za april 2021.

Zbog pandemije koronavirusa premijera je već bila pomjerena sa aprila na novembar, ali mjesec dana prije najavljene prve projekcije u Velikoj Britaniji, koja je trebala biti 12.11., pomijera se opet.

“Jasno nam je da će ova odluka razočarati fanove, ali činimo to kako bismo osigurali da film bude u prilici pogledati što više publike širom svijeta, kada se za to stvore uslovi”, navodi se na zvaničnoj stranici filma.

Značajan dio zarade “za Bonda” dolazi sa britanskog i evropskog tržišta, gdje je koronavirus ponovo u porastu, a studio je zabrinuti da bi potencijalna ograničenja mogla smanjiti priliv na blagajnama u novembru.

LIFE:  'Quo vadis, Aida' Jasmile Žbanić bh. kandidat za nagradu Oscar

Prethodni Bondov film, Spectre iz 2015. godine, na svjetskim blagajnama zaradio je gotovo 900 miliona dolara (690 miliona funti) – osvojivši Oscara za najbolju originalnu pjesmu. No Time To Die, poseban zbog činjenice da je to posljednji nastavak u kojem će britanskog tajnog agenta igrati Daniel Craig, više neće biti u konkurenciji za Oscara 2021. godine.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like