Jeste li spremni za Escape room

- Advertisement -

Svi umiru od želje za igrom u hit trileru koji je na repertoaru BH kina od 07.februara

Šta kada društvena igra u kojoj grupa igrača u tematski uređenom prostoru zajedničkim snagama rješava zagonetke, popularnog naziva Escape Room, postane stvarna borba za život. Upravo se to događa šestero igrača u filmu istoimenog naziva „Escape Room“ koji su, zaigravši ovu misterioznu igru ni ne znajući, zaigrali na život ili smrt.

Popularna igra koju su zaigrali igrači širom cijelog svijeta vrlo brzo postala je svojevrsni fenomen. Radi se o društvenoj igri koja gotovo bez iznimke od igrača zahtijeva timski rad i komunikaciju.

Od igrača se očekuje da u suradnji s cijelim timom riješe niz različitih zadataka i zaključane mozgalice; dekodiraju zagonetke, katance i šifre kako bi se unutar zadanog vremena uspješno obavila zadana misija koja omogućuje bijeg iz sobe. Film „Escape Room“ odvija se u jednoj takvoj sobi ali pod potpuno drukčijim uslovima i, ovaj put, ne radi se o bezazlenoj igri nego o stvarnoj životnoj opasnosti.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Kada šestero stranaca dobije misterioznu pozivnicu za ono što misle da je još jedan uobičajeni Escape room, objeručke je prihvate, pogotovo kada shvate da dobitnik osvaja i novčanu nagradu.

No, za razliku od poznatih Escape roomova u kojima, ukoliko zapnete na nekom zadatku možete zatražiti pomoć, ovdje je kazna za neuspješno izvršeni zadatak – smrt.

Vrlo brzo članovi tima shvate da se ovaj put ne radi o klasičnoj bezopasnoj igri niti su oni slučajnim odabirom dobili svoje pozivnice. Svi igrači su međusobno povezani, svatko od njih nosi sa sobom tajnu i svaka tajna rješenje je jedne zagonetke.

Sada, šest stranaca mora zajedničkim snagama i vještinama povezati sve kockice i riješiti nikad opasniji Escape room. Hoće li naši igrači uspjeti riješiti sve zagonetke i uspješno izaći iz sobe ili će im ova igra biti zadnja koju će zaigrati u životu?

Film mladog američkog reditelja Adama Robitela u kojem se u naslovnim ulogama pojavljuje pledaja nadolaćeih zvijezda koje čime Deborah Ann Woll, Nik Dodani, Tyler Labine i drugi otvorio se iznenađujuće dobro na američkim kino blagajnama početkom januara ove godine gdje je sa budžetom od 9 miliona dolara ostvario zaradu od 18 miliona dolata u prvom vikendu prikazivanja na putu prema trenutnom totalu od 50 miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

„Escape Room“ kreće sa prikazivanjem u svim BH kinima od 07.februara u distribuciji Con Film zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH. Hit triler naći će se na repertoaru multiplexa Cinema City u Sarajevu, Cineplexx Palas u Banja Luci, Cinestara u Mostaru, Tuzli i Bihaću te Andrićgrad u Višegradu te kinima u Foči i Bugojnu te će naknadno obići i sva ostala kina u BiH. Ljubitelji igre Escape room imaće priliku i učestvovati u promocijama multiplexa u Sarajevu i Banja Luci sa lokalnim Escape Room igraonicama za film i uzbudljivim igrama koje su na ponudi u ovim zabavnim prostorima za grupno rješavanje zagonetki. Uđite i vi u igru i otkrijte tamnu istinu koja povezuje sve igrače!

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...