Film

Tokom promocije Jim Carrey dvomislenom izjavom uzburkao medije

0

Dok velika porodična avantura Sonik film – Sonic The Hedgehog počinje sa kino prikazivanjima širom svijeta, Jim Carrey koji igra glavnu ulogu, u jeku promocije našao se na meti kritičara za provokativno ponašanje.

Naime, tokom intervjua za Bauer Media Heat, novinarki Charlotte Long na pitanje da li je još nešto ostalo na njegovoj listi želja odgovorio je dvosmisleno “Samo ti, i onda je sve odrađeno”, prasnuvši potom u smijeh.

Novinarka zatečena tom izjavom kazala je da ne zna šta da mu na taj komentar odgovori.

Vijest je ubrzo dospjela u medije, a salve kritika na Carreyjev račun krenule su sipati po mrežama, te se oglasila i njegova portparolka, Marleah Leslie koja je stala u odbranu glumca.

“Prljavi biznis ljudi koji imaju prljave misli – to su ti klikabilni naslovi koji vladaju tom “tamnom stranom kulture uzastopnog skrolanja” u potrazi za senzacijom. Rekao je “samo ti”, misleći da mu je još samo ostalo da završi taj intervju sa njom za promociju filma”, kazala je.

Potom novi val komentara je preplavio mreže, a fanovi su podržali Carreyja.

LIFE:  'Parazit' najbolji film, Bong Joon Ho najbolji redatelj, Joaquin Phoenix najbolja muška, a Renee Zellweger najbolja ženska glavna uloga

Bilo kako bilo, u vrijeme prikazivanja film je dobio novu dozu publiciteta, i to upravo onog kojeg “kultura uzastopnog skrolanja” njeguje.

O filmu

Sonikov film – Sonic The Hedgehog, koji se trenutno prikazuje i u bh. kinima, je igrana, akciona avantura, komedija, inspirisana svjetski poznatom i popularnom SEGA igricom, u kojoj je glavni junak svijetloplavi jež.

Sonik pokušava da upravlja svojim životom na Zemlji i odnosom sa novim, najboljim prijateljem, čovjekom Tomom (James Marsden).

Sonik i Tom udružuju snage u pokušaju da spriječe ozloglašenog doktora Robotnika (Jim Carrey), koji želi da uhvati Sonika i iskoristi njegove nemjerljive moći kako bi uspostavio dominaciju nad čitavim svijetom.

Od strane kritike film je dobro ocijenjen, gdje su posebne pohvale upućene za glumu Carryja, dizajn i dosljednost izvornoj priči, dok je radnja dobila loše ocjene.

Snimak razgovora Jim Carrey sa novinarkom:

Pogledajte i trailer filma:

Facebook komentari


„Produkcija Sarajevo 2006“ koproducent novog filma rumunskog reditelja Cristija Puiua

Previous article

Nick Mason donosi zvuk ranih Pink Floyda na INmusic festival

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Film