„Joker“ stepenice najnovija atrakcija za instagram turiste

- Advertisement -

1170 Shakespeare Avenue, Bronx, NY, adresa je koja je nekada bila običan skup betonskih stepenica, međutim, poslednjih sedmica, adresa je promenjena u Joker Stepenice – što je referenca na scenu iz filma Todda Phillipsa.

Scena je već privukla dovoljno pažnje korištenjem pjesme Gary Glittera, dok Joaquin Phoenix kao Joker u crvenom odijelu visoko korača svoj put veselo niz stepenice. Ova scena korištena je za i oficijelni trailer filma, kao i za poster.

https://www.instagram.com/p/B39FI0nJRtY/

Ubrzo nakon što je film objavljen početkom oktobra, adresa na aveniji Shakespeare promijenila je lokaciju na Instagramu u ‘Joker Stairs’, a objavljene fotografije nisu prikazivale ništa više od praznog niza stepenica. Dvije sedmice kasnije, jedan influencer je objavio video sebe kako pleše na istom mjestu uz pjesmu ‘Rock and Roll Part 2’, dok su se ostali prolaznici kretali niz stepenice u pozadini.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

https://www.instagram.com/p/B3xiX0xlYr0/

Kako stvari stoje, betonske stepenice su danas prepune posjetitelja koji stoje u redovima kako bi napravili savršenu fotografiju ili snimak za svoj instagram profil, a lokalna zajednica već upozorava i na veliki broj krađa zabilježenih na istom mjestu.

https://www.instagram.com/p/B4I0ESAFT4w/

Inače, trend da instagrameri pretvore određena mjesta u najpoželjnije mjesto za fotografiju nije ništa novo, a mnogi su zbog toga i bili javno osuđivani zbog lokacija poput Černobila ili berlinskog spomen-obilježje holokausta.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Naravno, ‘Joker stepenice’ nisu mjesto stvarnog događaja, niti su dio prirode koji treba zaštititi, ali stanovnici Bronxa i dalje nisu oduševljeni zbog iznenadnog, površnog interesa za svoju zajednicu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...