Film

Kristen Stewart postaje princeza Diana u filmu „Spencer“

0
Kristen Stewart postaje princeza Diana u filmu „Spencer“, Life.ba
Kristen Stewart, AA

Američka glumica Kristen Stewart utjelovit će omiljenu britansku princezu Dianu u najnovijem filmu čileanskog reditelja Pabla Larraína.

Larraín, poznat po filmovima „Jackie“ i „Neruda“, kazao je da je izabrao Stewart, poznatu po ulozi Belle Swan u vampirskim filmovima Sumrak sage, jer je ona vrlo misteriozna, vrlo osjetljiva ali i vrlo snažna osoba, a to je ono što je tražio od glumice.

Dodao je da se film neće baviti smrću princeze Diane nego njezinim odnosom s princom Charlesom te ljubavi prema sinovima Williamu i Harryju. „Odlučili smo se baviti pričom o identitetu, o tome kako to žena odluči da neće biti kraljica. Ona je žena koja je to odlučila i shvatila da želi biti onakva žena kakva je bila prije no što je upoznala Charlesa“, objasnio je Larrain.

Scenarij za film koji nosi naziv „Spencer“ napisao je Steven Knight, a radnja bi se trebala odvijati u tri dana u decembru ranih 90-ih, kada je princeza Diana shvatila da njezin brak s princom Charlesom ne funkcionira i da ga treba napustiti.

LIFE:  15 filmova za koje možda niste znali da se temelje na knjigama

Snimanje filma bi trebalo krenuti već početkom sljedeće godine, ali za sada nije poznato koji je očekivani datum izlaska.

 

 

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *